HomeCloudVerwijderenJe PlayStation-account verwijderen: voor PS4 en PS5

Je PlayStation-account verwijderen: voor PS4 en PS5

In deze gids leer je hoe je eenvoudig je PlayStation-account kunt verwijderen. Of je nu een PS4 of PS5 hebt, wij laten je stap voor stap zien hoe je dit direct en veilig kunt doen.

Verlies je games niet: maak een back-up

Als je een PlayStation-account wilt verwijderen, is het belangrijk om eerst een back-up te maken van al je gegevens en games. Zo weet je zeker dat je niets verliest. Om een back-up te maken, volg deze stappen:

  1. Ga naar ‘Instellingen‘ en selecteer ‘Algemeen‘.
  2. Selecteer ‘Back-up en herstel‘.
  3. Selecteer ‘Back-up maken‘.
  4. Selecteer de items die je wilt back-uppen en selecteer ‘OK‘.

PlayStation-gegevens opslaan op externe harde schijf of USB

Als je een PlayStation-account hebt, is het belangrijk om te weten hoe je je gegevens kunt opslaan op een externe harde schijf of USB-stick. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld van PlayStation wilt veranderen of als je gegevens wilt beschermen in geval van een hardware-storing. Het volgende staat uitgelegd hoe u dit doet.

Om te beginnen moet je eerst een externe harde schijf of USB-stick aanschaffen die compatibel is met je PlayStation-account. Vervolgens moet je deze aansluiten op de PlayStation met behulp van een USB-kabel. Als de externe harde schijf of USB-stick correct is aangesloten, zal de PlayStation automatisch herkennen en vragen of u de inhoud wilt opslaan. Klik hierop en selecteer vervolgens welke bestandstypen u wilt opslaan. U kunt kiezen voor alle bestandstypen, maar sommige mensen vinden het handig om alleen bepaalde bestandstypen op te slaan.

Hoe delete ik mijn PlayStation Network-account?

Wanneer u uw PlayStation-account wilt verwijderen, kunt u dit doen via de accountbeheerpagina van Sony. Dit is een online pagina waarmee je al je accountgegevens kunt beheren, inclusief het wachtwoord en de adresgegevens. Als je naar de accountbeheerpagina gaat, log je in met je PlayStation Network ID en wachtwoord. Vervolgens wordt er een bevestigingsscherm weergegeven waarin staat dat als je doorgaat, je account definitief zal worden verwijderd. Klik op “Doorgaan” om het proces te voltooien.

Video: Account verwijderen PS4 nl

Account verwijderen PS4 nl

Reviews

Gerelateerde berichten