PS Remote Play op PS4-consoles

Met de PS Remote Play-functie, die beschikbaar is op de PlayStation Vita en PlayStation 4-consoles, kun je je favoriete PlayStation-spellen spelen op andere devices. In dit artikel ontdek je hoe PS Remote Play werkt en hoe het jouw gamingervaring verbetert!

Wat is PS Remote Play?

PS Remote Play is een toepassing waarmee je PlayStation 4-games kunt streamen naar je PlayStation Vita, Xperia-smartphone of -tablet en (sinds recent) ook naar je pc of Mac. Het werkt eigenlijk net als de populaire streamingdienst Twitch, maar dan voor games in plaats van live streams van esports-toernooien of gaming-influencers.

Wat is Second Screen?

Second Screen” is een technologie die het mogelijk maakt om de beelden van een PlayStation 4-game op een tweede scherm te spiegelen, zoals een PlayStation Vita of Xperia smartphone of tablet. Je kunt ook PS Remote Play via een pc of Mac gebruiken.

Vereisten

Om PS Remote Play te kunnen gebruiken, heb je het volgende nodig:

  • Een PlayStation Vita of PlayStation 4-console
  • Een draadloos netwerk in huis
  • De PS4 Remote Play-app op je Vita of de PlayStation Remote Play-app op je smartphone of tablet

Met de app en een stabiel internetverbinding kun je dan vanuit huis of onderweg live streamen wat er op je PlayStation 4 gebeurt. Je kunt ook eigen content opslaan en vervolgens offline spelen.

PS Remote Play starten

Om PS Remote Play te kunnen gebruiken, moet je eerst de applicatie downloaden en installeren op je PS Vita of PS4. Op de PS Vita ga je naar het tabblad ‘TV & Video‘, selecteer ‘Remote Play’ en volg de aanwijzingen op het scherm. Op de PS4 selecteer je in het menu ‘Instellingen‘ > ‘Bediening voor PlayStation 4′ > ‘Remote Play instellen‘.

Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je PS Vita of PS4 verbonden is met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als je PlayStation 3 of PlayStation 4 Pro. Als dit niet het geval is, kun je geen gebruik maken van Remote Play. Zorg ervoor dat de laatste firmware geïnstalleerd is op beide apparaten voordat je verdergaat.

PS Remote Play kan geen verbinding maken

Als u tracht PS Remote Play op uw PS Vita- of PS4-console te gebruiken, maar deze melding krijgt, betekent dit dat er een probleem is met de verbinding tussen uw console en de PlayStation Network. In de meeste gevallen is het oplossen van dit probleem eenvoudig:

  • Zorg ervoor dat uw console is aangesloten op het internet via een draadloze of bedrade verbinding. Controleer of uw router het juiste IP-adres toewijst aan uw console.
  • Zorg ervoor dat er geen firewall of andere netwerkbeveiliging op uw netwerk staat die de verbinding zou kunnen blokkeren.
  • Probeer een andere wifi-netwerkaansluiting te gebruiken. Als dit het probleem oplost, moet u contact opnemen met de fabrikant van uw router om te controleren of er problemen bekend zijn met het apparaat.

Video: Play PS4 Games Miles Away From Home with PS Vita Remote Play via your 4G phone

Play PS4 Games Miles Away From Home with PS Vita Remote Play via your 4G phone

Reviews

Gerelateerde berichten