HomeGamingHoe sluit je jouw PS4 controller aan op jouw PS4?

Hoe sluit je jouw PS4 controller aan op jouw PS4?

Ben jij een echte gamer en wil je graag weten hoe je jouw controller aansluit op jouw PS4? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost gaan we stap voor stap uitleggen hoe jij binnen no-time aan de slag kunt met gamen op jouw PlayStation 4. Dus pak die controller erbij en laten we beginnen!

Controller koppelen

Allereerst zet je de PlayStation 4 aan met de standaard controller. Vervolgens ga je naar ‘Instellingen‘ > ‘Apparaten‘ > ‘Bluetooth-apparaten‘. Je ziet nu een overzicht van alle draadloze apparaten die momenteel verbonden zijn. Selecteer vervolgens de optie ‘Nieuw toevoegen‘.

Je PS4 gaat nu zoeken naar alle Bluetooth-apparaten in de buurt. Zodra je controller verschijnt in het overzicht, selecteer je deze om verder te gaan. De meeste controllers hebben nu een code die op het scherm getoond wordt. Deze code moet overeenkomen met de code op het scherm van je controller, zodat de twee apparaten gekoppeld kunnen worden.

Koppelen via usb

Koppelen via usb is eenvoudig. Volg de onderstaande stappen en je bent klaar om te spelen!

  1. Sluit de mini-USB-kabel aan op de controller en plug de andere kant in een USB-poort van de PS4.
  2. Houd de PS-knop ingedrukt totdat het lichtje blauw oplicht. Dit duurt ongeveer 10 seconden.
  3. Ga naar Instellingen > Apparaten > Apparaat beheer > Bluetooth en schakel “Bluetooth” in. Selecteer vervolgens ” PlayStation 4-controller” uit het menu en druk op “Voltooien“.

Een tweede controller koppelen via bluetooth

Een tweede controller koppelen via bluetooth is erg eenvoudig. Volg simpelweg de onderstaande stappen om jouw tweede controller te koppelen aan jouw PS4:

  1. Zorg ervoor dat jouw systeem aanstaat en dat jouw controllers in de juiste mode staan (PS4-modus).
  2. Druk op de PS-knop op één van jouw controllers om deze te activeren. Dit zal ook jouw PS4 uit laten gaan standby-modus.
  3. Ga naar ‘Instellingen‘ en selecteer vervolgens ‘Bluetooth‘. Bluetooth moet ingeschakeld zijn op jouw PS4-systeem.
  4. Selecteer ‘Apparaat toevoegen‘ en volg de instructies die worden weergegeven op het scherm om jouw tweede controller te koppelen met via bluetooth.

Lukt het niet om de controller te koppelen via bluetooth?

Mogelijke oorzaken:

  1. De controller is niet in de juiste modus. Zorg ervoor dat de controller aan staat en dat je de PS-knop ingedrukt houdt totdat het licht blauw knippert.
  2. Je PS4 is niet aangesloten op een wifi-netwerk. Zorg ervoor dat je PS4 aangesloten is op een wifi-netwerk voordat je probeert te paren.
  3. Bluetooth is uitgeschakeld op de PlayStation. Ga naar Instellingen > Algemeen en zorg ervoor dat Bluetooth ‘Aan‘ staat.

Video: How to PAIR your NEW PS4 Controller to your Playstation (2 Methods)

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten