HomeGamingPS4 geen verbinding met Wi-Fi

PS4 geen verbinding met Wi-Fi

Wie wil er nog een PlayStation 4 kopen, nu dit probleem loopt? Sony kan het probleem vast niet op te lossen, maar wel aanpassen.

Waarom de PS4 geen verbinding kan maken via Wi-Fi

De PlayStation 4 maakt geen verbinding met Wi-Fi. Dit heeft te maken met een onderdeel van de gaming console dat noodzaak is voor de functionaliteit van PlayStation Plus. De PS4 heeft een aantal wijzigingen gedaan ten opzichte van de voorganger, waardoor er meer kostbare capaciteit inbegrepen is. Bovendien wordt er ook meer gelaten aan eventuele toekomstige veranderingen in 802.11n protocollen en netwerktechnologieën die Sony zelf ontwikkelt.

Problemen oplossen om verbinding te maken met Wi-Fi op de PS4

De PS4 is niet uitgerust met een Wi-Fi functie. Er zijn wel mogelijkheden om verbinding te maken met internet door middel van ethernet of USB-stick, maar het is niet de bedoeling dat je dit doet. De PS4 draait op software van Sony en daardoor is er geen goede connectiviteit verwacht tussen de console en internet. Gelukkig heeft Sony hieraan onderzoek gedaan en besloten om een proxy-functie toe te passen in de game-controller die je aan moet sluiten om verbinding te krijgen met internethardware (VPN). Als je nu probeert om verbinding te krijgen met je PlayStation 4 via Wi-Fi, dan gaat deze proxy functie automatisch in werking.

Controleer uw wachtwoord

Wanneer uw PS4 geen verbinding met Wi-Fi maakt, controleer dan of uw wachtwoord niet is veranderd. Als dit het geval is, kunt u het wachtwoord aanpassen in de PlayStation 4-app of via de webinterface van uw router.

Controleer de locatie van uw router

Wanneer u uw PS4 opnieuw opstart, probeert deze machine een verbinding met het netwerk te krijgen. Als u geen verbinding kunt vinden of als er ongewenste afspraken zijn gemaakt met uw internetprovider, controleer dan of je router in de juiste locatie is. Voordat je gaat beginnen met het controleren van de locatie, adviseren we om even na te denken over de situatie en wat je wilt doen om hem probleemloos te laten functioneren:

  • Controleer of je router op een goede plek staat; hij moet dicht bij het apparaat liggen dat je wilt verbinden (netwerkkaart), én ergens veilig worden bewaard.
  • Zorg ervoor dat alle apparaten die verbonden zijn met elkaar aan één stukje coaxiale kabel lopen (zoals televisies, stereos enzovoort). Stel niet alles aan één kaart toe! Hierdoor kan bijvoorbeeld sprake zijn van overbelasting en schade aan elektronica.

Video: Valt je WiFi weg op de PlayStation 4? Hier is de fix! – Dr Console

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten