nieuws

TU Delft organiseert anti-drone race ‘DroneClash’

R&D

Het Micro Air Vehicle Lab (MAVLab) van de TU Delft organiseert op 4 december een anti-drone race, ‘DroneClash’ in Valkenburg. Doel is om tijdens deze wedstrijd zoveel mogelijk andere drones neer te halen en een zogenoemde ‘Queen drone’ te verdedigen.

TU Delft organiseert anti-drone race ‘DroneClash’
Een MAV-lab drone, gebruikt in een andere competitie. (foto: MAV-lab)

De beweegredenen achter deze wedstrijd is om anti-drone maatregelen verder te ontwikkelen. Door de komst van meerdere drones is het belangrijk dat drones op een goede en veilige manier landen, terwijl drones indien nodig ook uit de lucht moeten kunnen worden gehaald. De ontwikkeling van drones en anti-rondes zouden elkaar in balans moeten houden, vindt de organisatie.
Teams die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de ‘DroneClash’ kunnen zich inschrijven via http://www.droneclash.nl

Drone Center Valkenburg
De wedstrijd zal plaatsvinden in Valkenburg. Hier werd begin februari dit jaar een Drone Center Valkenburg geopend voor bedrijven die drones of toepassingen van drones willen testen. Onderdeel van het testcentrum is een Startup Support Center, waar beginnende drone-ondernemers ondersteuning kunnen krijgen bij het op poten zetten van hun bedrijf.

Reageer op dit artikel