nieuws

Nieuw innovatiecentrum Avebe

R&D

Avebe heeft een nieuw innovatiecentrum geopend op de Zernike Campus in Groningen.

Nieuw innovatiecentrum Avebe
vlnr: Bert Jansen, René Paas en Edward van der Meer (Triade)

Het gebouw, gerealiseerd door bouwcombinatie BAM/Trebbe in opdracht van projectontwikkelaar Triade is een compleet innovatiecentrum met onder meer een laboratorium, een proeffaciliteit, kantoren en een klanteninnovatiecentrum. Avebe heeft al haar bestaande labfaciliteiten verhuisd naar het nieuwe gebouw op de Zernike Campus in Groningen. De Groningse kennisinstellingen, RUG, UMCG en Hanzehogeschool Groningen zorgen voor een sterke link als het gaat om samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek.

In het centrum zijn inmiddels de medewerkers van Avebe aan de slag gegaan met innovaties op het gebied van aardappelzetmeel en aardappeleiwit. Bert Jansen, CEO Avebe: “Innovatie zit in ons DNA en helpt ons om niet alleen vandaag maar ook in de toekomst een goed rendement te realiseren voor onze leden. Met deze bundeling van krachten, kan dat nu sneller, beter en efficiënter. Zo zijn we nog beter in staat om in te spelen op de ontwikkelingen in de markt.”

Reageer op dit artikel