Reset van je TP-Link router

TP-Link routers kunnen een beetje moeilijk te beheren en in toom te houden zijn, vooral als je niet bekend bent met hun configuratie-instellingen. In deze gids laten we u zien hoe u uw TP-Link router reset met behulp van eenvoudige stappen die iedereen kan volgen.

Wat heb je nodig?

Je TP-Link router is verouderd en er kunnen problemen ontstaan die je niet meer aan kan. Het resetten van je TP-Link router is een manier om alle problemen op te lossen en het systeem weer in goede staat te brengen. Dit doe je door de knop “Reset” in de startmenu van je router te drukken. Als laatste moet je eventueel nog de paswoordherkenning opnieuw ingeblikt gaan.

Methode 1: via de resetknop op de achterkant

TP-Link routers zijn beschikbaar met een resetknop aan de achterkant. Dit kan je doen door het apparaat te verzetten tot stilstand en de knop in het vierkantje aan de onderkant van het apparaat in te draaien. Het resetten van een TP-Link router kan even duren als het aanzetten van het apparaat.

Methode 2: via de configuratiepagina

Wanneer je een TP-Link router hebt, kun je deze via de configuratiepagina resetten. Dit doe je door in de menu’s van je router op “Configuratie” te klikken en daarna op “Reset“. Je kunt hier dan ook alle gegevens invoeren die je wilt gebruiken voor het resetten van je router.

Video: How to reset tp link router

How to reset tp link router

Reviews

Gerelateerde berichten