HomeTechnologieOp Samsung Smart TV apps verwijderen

Op Samsung Smart TV apps verwijderen

Welkom bij onze nieuwste blogpost over Samsung Smart TV’s! In deze post delen we enkele tips en trucs om apps te verwijderen van uw Samsung Smart TV. Of je nu een T, Q, LS of M/MU/NU/RU/Q/LS (2017-2019) model hebt, we hebben de juiste informatie voor jou. Het is tijd om wat ruimte vrij te maken op je TV-scherm, dus laten we beginnen met het verwijderen van die ongewenste apps!

Apps verwijderen op T, Q, LS Samsung Smart TV’s

Als je een Samsung Smart TV hebt uit de T, Q of LS-reeks, wil je misschien enkele apps verwijderen die je niet gebruikt. Het proces voor het verwijderen van apps op deze modellen is eigenlijk heel eenvoudig.

Om te beginnen druk je op de ‘Home‘ knop van je afstandsbediening en navigeer naar ‘Apps‘. Kies vervolgens de app die je wilt verwijderen en houdt de selectieknop ingedrukt totdat er een menu verschijnt. Selecteer hierin ‘Verwijderen‘ om de app definitief te wissen.

Als alternatief kun je ook naar het startscherm gaan door op ‘Home’ te drukken, naar ‘Instellingen’ > ‘App-instellingen beheren’ te navigeren en vervolgens de gewenste app te kiezen om hem daarna definitief te kunnen wissen.

Het kan zijn dat sommige voorgeïnstalleerde apps niet volledig kunnen worden verwijderd, maar ze kunnen wel worden gedeactiveerd zodat ze geen ruimte meer innemen op uw scherm. Dit doe je door dezelfde stappen uit te voeren als bij het verwijderproces; in plaats van “Verwijder” kies je hierbij voor “Uitschakelen“.

Apps verwijderen op M/MU/NU/RU/Q/LS (2017-2019) Samsung Smart TV’s

Als je een Samsung Smart TV hebt uit de jaren 2017-2019, dan kun je ook apps verwijderen van het apparaat. Het proces is vergelijkbaar met dat van de T, Q en LS modellen.

Om te beginnen, navigeer naar het startscherm van je televisie door op de Home-knop te drukken op je afstandsbediening. Zoek vervolgens naar het icoontje van “Apps“. Dit kan verschillen per model Smart TV.

Eenmaal in het App-menu zie je alle geïnstalleerde apps op jouw televisie. Selecteer de app die je wilt verwijderen en houd deze ingedrukt totdat er een pop-up menu verschijnt.

Kies nu voor “Verwijderen” om de geselecteerde app permanent te verwijderen van jouw Smart TV. Er zal nogmaals gevraagd worden of dit zeker is, dus bevestig dit indien gewenst.

Het verwijderproces is eenvoudig en snel. Je kunt zo ruimte vrijmaken op jouw Samsung Smart TV om nieuwe apps te downloaden en installeren!

Welke apps kunt u verwijderen?

u weet hoe u apps op uw Samsung Smart TV kunt verwijderen, vraagt u zich misschien af welke apps veilig kunnen worden verwijderd. Over het algemeen zijn de voorgeïnstalleerde apps van Samsung allemaal essentieel voor het functioneren van uw Smart TV en is het niet aan te raden deze te verwijderen.

Er zijn echter een paar apps die mogelijk minder relevant voor u zijn en dus zonder problemen kunnen worden verwijderd. Dit omvat bijvoorbeeld games of nieuws-apps waarin u geen interesse heeft.

Het is belangrijk om te onthouden dat als er een app is die u per ongeluk heeft verwijderd en later toch nodig blijkt te hebben, deze meestal weer gemakkelijk kan worden gedownload via de app store.

Al met al biedt het wissen van overbodige applicaties meer ruimte op uw telefoon waardoor deze sneller kan werken. Met behulp van onze simpele handleiding hopen wij dat ook jij je hier nu beter bij geholpen voelt!

Video: How to Uninstall Apps Samsung Smart TV

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten