HomeTechnologieComputerScroll Lock uitschakelen

Scroll Lock uitschakelen

Scroll Lock is een toetsenbordbeheerder in Windows-oplossingen. Door Scroll Lock aan te sluiten verbetert u het comfort en efficiëntie van het toetsenbord. Hou je ook continu bezig met je scroller? Dan lucht Scroll Lock je zorgen voor af!

Voor Windows 10

Scroll lock is eigenlijk een toetsenbordoptie die wordt ingebouwd in Windows 10. Het doel van Scroll lock is om remmingen te voorkomen bij het typen, maar het kan ook vooral gebruikt worden om sneller naar beneden te scrollen. Als Scroll lock uitgeschakeld is, kun je typen door je vingers door de touwtjes te laten dansen, of je kunt net zo goed gebruik maken van de muis.

Problemen met Scroll Lock oplossen

Wanneer u problemen heeft met Scroll Lock, kunt u dit proberen op te lossen door hieronder een aantal tips te lezen.

Als u de toetsenbordopties wilt bekijken, drukt u op Shift en dan op Esc. Wanneer u de volgende toets bereikt hebt: Alt + F11 of Ctrl + Alt + F11 (Windows) of XF86Mono-2 (Linux), ziet u in het venster ‘Keyboard Shortcuts‘ een overzicht van alle scroller toetsgevingen. Hiernaast staan diverse opties om Scroll Lock in of uit te schakelen. Dit kunt u doen door scrolltoets 2 (vooruit) of scrolltoets 3 (achteruit) in te drukken. Ook is er altijd de mogelijkheid om Scroll Lock via Configuratie → Toetsbediening → ScrollLock in te schakelen en dan de knop ‘Onthoud ongewerkte scroller toestellen‘ aan ‘Toevoegingen‘ toe te voegen.

Video: How to Disable or Turn Off Scroll Lock on your Windows Laptop PC 2019 Guide

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten