HomeEntertainmentSocial MediaSpotify account verwijderen

Spotify account verwijderen

Er zijn verschillende redenen waarom je je Spotify-account zou willen verwijderen. Misschien ben je het niet eens met de recente wijzigingen in het abonnement, of ben je gewoon klaar om over te stappen naar een andere muziekdienst. Hoe dan ook, in dit artikel leer je hoe je gemakkelijk en snel je Spotify-account kunt verwijderen.

Hoe verwijder je stap voor stap je Spotify-account?

Om je Spotify-account te verwijderen, volg je deze stappen:

 1. Ga naar spotify.com en log in op je account.
 2. Klik bovenaan het scherm op ‘Account‘.
 3. Scrol naar beneden en klik onderaan op ‘Spotify Free abonnement opzeggen‘.
 4. Bevestig dat je je account wilt verwijderen door op ‘Ja, ik weet het zeker‘ te klikken.

Hoe verwijder je je account via iTunes?

iTunes is een onmisbare app voor je iPhone of iPad. Met deze app kun je muziek luisteren, films kijken en tv-programma’s volgen. Maar wat als je besluit om je Spotify-account te verwijderen? In dit artikel lees je hoe dat precies werkt.

Het verwijderen van je Spotify-account via iTunes is heel eenvoudig. Je gaat hiervoor naar de ‘Accountinstellingen‘ in iTunes en logt daar in met je Apple ID. Vervolgens selecteer je ‘Abonnement‘ en op ‘Spotify‘. Klik hierna op ‘Annuleer abonnement‘ en bevestig met ‘Ja, ik wil mijn abonnement annuleren‘. Jouw account wordt dan direct geannuleerd.

Je Premium Spotify account annuleren

Om je Premium Spotify-account te annuleren, moet je de volgende stappen volgen:

 • Ga naar de pagina ‘Account‘ in je accountinstellingen.
 • Scrol naar beneden en klik op ‘Abonnement annuleren‘.
 • Bevestig dat je wilt annuleren door op ‘Ja, ik wil annuleren‘ te klikken.
 • Je abonnement wordt dan per direct stopgezet en je ontvangt een bevestigingse-mail.

Een andere gebruiker van jouw Spotify-account verwijderen

Als je wilt dat een andere gebruiker niet langer toegang heeft tot jouw Spotify-account, dan kun je diegene eenvoudig verwijderen.

Je begint met het openen van de Spotify-app op je telefoon of computer. Vervolgens log je in met je accountgegevens. Klik vervolgens bovenaan het scherm op het tabblad ‘Account‘. Hier vind je onder andere de optie ‘Gebruikersbeheer‘. Als je hierop klikt, kom je in een nieuw scherm waarin alle gebruikers worden getoond die toegang hebben tot jouw account. Selecteer de gebruiker die je wilt verwijderen en klik op de knop ‘Verwijder‘ rechtsboven in het scherm. Je wordt gevraagd om te bevestigen dat je deze persoon wilt uitnodigen voor jouw Spotify-account

Het verwijderen van je gratis Spotify-account

Als je besluit om je gratis Spotify-account te verwijderen, volg dan de onderstaande stappen. Je kunt je account niet herstellen als je het eenmaal hebt verwijderd.

 • Ga naar www.spotify.com en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Klik op ‘Account‘ in het menu bovenaan de pagina.
 • Scrol naar beneden tot je de optie ‘Uw account verwijderen of afsluiten‘ ziet staan en klik hierop.
 • Voer je wachtwoord opnieuw in om de verificatie te voltooien en bevestig dat je wilt doorgaan met het verwijderen van je account door op ‘Verwijder mijn account‘ te klikken.

Video: How to cancel your Spotify Premium subscription

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten