HomeAutomatiseringSpreidingsgrafiek in Excel

Spreidingsgrafiek in Excel

Als je wilt weten hoeveel personen je in een bepaald gebied verstrekt of hoeveel voertuigen er afgelopen week door de stad zijn gereden, dan is het mogelijk om dit met behulp van een spreidingsgrafiek in Excel op te geven. Hieronder vind je een aantal tips om deze grafiek zelf te maken.

Een spreidingsgrafiek maken in Excel

Het is mogelijk om een spreidingsgrafiek in Excel te maken door in Microsoft Excel op de tabbladen Geografische Features en Werkbladeren te klikken. Om een spreidingsgrafiek op te bouwen, moet u:

  1. de locaties invullen die u wilt bewerken;
  2. deze locaties met elkaar verbonden willen zien worden.

Daarnaast moet u weten dat er verschillende type spreidingsgrafieken beschikbaar zijn: radiale, axiale, levensduur en gebruikerssterke spreiding. Naast Microsoft Excel kan ook Google Sheets worden gebruikt voor het maken van spreidingsgrafieken, maar dit is niet altijd gratis.

Waarvoor worden spreidingsgrafieken gebruikt?

Spreidingsgrafieken zijn vaak gebruikt om verschillen in bevolking tot uitdrukking te brengen. Door het gebruik van spreidingsgrafieken kunnen gemeenten, landelijke organisaties en bedrijven beoordelingsresultaten verwerken. Ook kunnen ze het verloop van criminelen volgen.

Doordat spreidingsgrafieken eenvoudig in Excel op te stellen zijn, worden ze door velen gebruikt. Hierdoor is het mogelijk om alle statistische informatie over een groep mensen of dingen op eenvoudige wijze te verwerken. Het toetsen en aanpassen van de grafiek is daarnaast erg handig.

Video: How to Make a Scatter Plot in Excel

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten