Spreidingsgrafiek in Excel

Als je wilt weten hoeveel personen je in een bepaald gebied verstrekt of hoeveel voertuigen er afgelopen week door de stad zijn gereden, dan is het mogelijk om dit met behulp van een spreidingsgrafiek in Excel op te geven. Hieronder vind je een aantal tips om deze grafiek zelf te maken.

Een spreidingsgrafiek maken in Excel

Het is mogelijk om een spreidingsgrafiek in Excel te maken door in Microsoft Excel op de tabbladen Geografische Features en Werkbladeren te klikken. Om een spreidingsgrafiek op te bouwen, moet u:

  1. de locaties invullen die u wilt bewerken;
  2. deze locaties met elkaar verbonden willen zien worden.

Daarnaast moet u weten dat er verschillende type spreidingsgrafieken beschikbaar zijn: radiale, axiale, levensduur en gebruikerssterke spreiding. Naast Microsoft Excel kan ook Google Sheets worden gebruikt voor het maken van spreidingsgrafieken, maar dit is niet altijd gratis.

Waarvoor worden spreidingsgrafieken gebruikt?

Spreidingsgrafieken zijn vaak gebruikt om verschillen in bevolking tot uitdrukking te brengen. Door het gebruik van spreidingsgrafieken kunnen gemeenten, landelijke organisaties en bedrijven beoordelingsresultaten verwerken. Ook kunnen ze het verloop van criminelen volgen.

Doordat spreidingsgrafieken eenvoudig in Excel op te stellen zijn, worden ze door velen gebruikt. Hierdoor is het mogelijk om alle statistische informatie over een groep mensen of dingen op eenvoudige wijze te verwerken. Het toetsen en aanpassen van de grafiek is daarnaast erg handig.

Video: How to Make a Scatter Plot in Excel

How to Make a Scatter Plot in Excel

Reviews

Gerelateerde berichten