HomeAutomatiseringSubtotaal in Excel berekenen

Subtotaal in Excel berekenen

Microsoft Excel is een spreadsheetprogramma waarmee je cijfers kunt invoeren en bewerken. Het is ook mogelijk om met Excel bepaalde berekeningen te maken. In dit artikel leer je hoe je in Excel een subtoataal kunt berekenen.

Syntaxis van SUBTOTAAL

In Excel, de syntactische opzet van een SUBTOTAAL is als volgt:

SUBTOTAAL(functie_nummer; bereik)

Waarbij functie nummer het nummer is van de functie die u wilt gebruiken en bereik het bereik is waarop de functie moet worden toegepast.

Subtotaal alleen zichtbare cellen na filteren met een geweldige tool

Subtotaal in Excel berekenen is heel eenvoudig met de Subtotal functie. Deze functie geeft je het totaal van een rij of kolom van getallen, maar neemt ook de verborgen cellen mee in de berekening. Dit is handig als je bijvoorbeeld een lijst met gegevens hebt die gefilterd is op basis van een bepaalde criteria. Met de Subtotal functie kun je gemakkelijk het totaal berekenen van alleen de zichtbare cellen, zonder dat je de filter opnieuw hoeft toe te passen.

Om dit te doen, selecteer je eerst de data waarvan je het subtotaal wilt berekenen. Vervolgens ga je naar ‘Data‘ > ‘Subtotal‘. In het Subtotal venster selecteer je welke kolom je wilt gebruiken om te filteren en of je het subtotaal wilt berekenen voor alle rijen of alleen voor unieke rijen. Als laatste selecteer je of je het totaal wilt berekenen voor alle getallen of niet.

Video: SUBTOTAAL-functie

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten