HomeAutomatiseringTekeningen invoegen en bewerken

Tekeningen invoegen en bewerken

Tekeningen maken is een belangrijke taak voor copywriters. Via tekensoftware kunnen copywriters productontwerpen, reclamecampagnes en andere illustraties maken. In dit artikel leggen we u de basis van deze techniek op een rij. Daarnaast geven we tips voor het invoegen en bewerken van tekenpagina’s.

Een tekening maken in Google Documenten

Google Docs is een uitstekende tool om tekeningen en andere documenten direct aan te passen of naar je wensen in te vullen. Je kunt hierin invoegen, bewerken en delen met anderen.

De bewerkingstools gebruiken

Als je tekeningen wil maken, dan is het handig om een goede bewerkingstool te hebben. Er zijn verschillende soorten toolgebruik. Zo kan je met behulp van een pen of potlood invoegen en bewerken, of je kan gebruik maken van software zoals Adobe Photoshop of CorelDRAW. Hieronder vind je een overzicht van de meest gangbare bewerkingstools.

  • Een pen of potlood: Je kan hiermee invoegen en bewerken van tekeningen. Ook is het mogelijk om kleuren op te schilderen.
  • Smartphones: Deze schijven zijn nu populairder dan ooit, en daarom zijn er veel gratis apps beschikbaar die je kunt gebruiken voor tekeningen. Met name iOS platformen bieden vele toepassingen waarin je kan tekening maken, inkomen en afdrukken. Dit zal ongetwijfeld voor veel mensen interessant zijn.

Vormen selecteren en opmaken

Er zijn verschillende manieren om tekeningen op te maken. Je kunt ze selecteren uit een aantal ruimtes of typen, of je kunt allerlei onderdelen combineren. Hieronder volgt een checklist met tips om allereerst te beginnen:

  • Welke ruimte moet ik maken voor mijn tekening?
  • Wat kan ik in deze ruimte invoegen?
  • Ik wil graag een afbeelding van mijn tekening hebben. Hoe maak ik die?

Een vorm kopiëren

Wil je een goede kopie maken van een tekening? Dan is het handig om te weten wat je moet doen. Ga na of de tekening in jouw bezit is: als de tekening niet in jouw bezit is, dan kan je die besteld krijgen bij een fotostudio of door te vragen aan iemand anders die die heeft. Nog belangrijker: controleer of deze tekening compatibel is met dat wat je wilt gaan kopiëren.

Je kan bijvoorbeeld een vectortekening van je logo maken en dit willen verwerken in een PowerPoint-presentatie. Wil je deze versie ook op jouw website plaatsen? Dan zijn er specifieke afbeeldingen nodig om hieraan compatibel te zijn. Als je weet wat je doet, ga dan na of er materiaal beschikbaar is waarmee je dit kunt uitvoeren.

Het formaat van een tekening wijzigen

In het menu Tekeningen kunt u het formaat van uw tekening wijzigen. Klik daarbij op Grootte en bekijk de opties. U kunt bijvoorbeeld instellen dat uw tekening in een percentagegrootte verschijnt, of dat alle pixels groot zijn. U kunt ook instellen dat er naast de afbeelding een titel wordt weergegeven. Naast het formaat kan u ook aangeven of de afbeelding automatisch getekend moet worden met het gewenste toetsingspaneel of niet.

Video: Tekening maken van een foto in (Photoshop)

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten