HomeFilmsVolgordeDe boeken van Alice Oseman - Wat is de beste volgorde?

De boeken van Alice Oseman – Wat is de beste volgorde?

Ben jij ook zo’n fan van de boeken van Alice Oseman? Dan kun je waarschijnlijk niet wachten om aan haar meest recente serie, Heartstopper, te beginnen. Maar wat is eigenlijk de beste volgorde om deze reeks te lezen? Geen zorgen! In dit artikel hebben we alles voor je uitgezocht. We vertellen je niet alleen welke volgorde het beste werkt, maar geven ook een kijkje in waar het verhaal over gaat en of er nog meer aan zit te komen. Lees dus snel verder als je alles wilt weten over de onweerstaanbare wereld van Heartstopper!

Volgorde van Heartstopper

Heartstopper is een serie van graphic novels geschreven en geïllustreerd door Alice Oseman. Het verhaal volgt de avonturen van Charlie en Nick, twee jongens die elkaar ontmoeten op school en langzaam maar zeker verliefd worden op elkaar.

Als je wilt beginnen met het lezen van Heartstopper, is het belangrijk om te weten dat er momenteel vier delen zijn uitgebracht: Heartstopper Volume 1, 2, 3 en 4. Deze kunnen in verschillende volgordes gelezen worden afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Sommige lezers kiezen ervoor om de boeken in chronologische volgorde te lezen, terwijl anderen juist liever beginnen bij het nieuwste deel of bijvoorbeeld eerst de prequel willen lezen voordat ze aan het eerste boek beginnen.

Onze suggestie? Begin gewoon bij Volume 1 en werk zo naar de andere delen toe! Zo kun je alle personages leren kennen en word je meegenomen in hun groeiende liefdesverhaal. Maar uiteindelijk bepaal jij natuurlijk zelf welke volgorde werkt voor jou!

Waar gaat Heartstopper over?

Heartstopper is een boek van Alice Oseman dat gaat over de ontluikende romantiek tussen twee middelbare scholieren, Charlie en Nick. Het verhaal begint wanneer Charlie, een stille jongen die nog niet helemaal zeker is over zijn seksualiteit, in dezelfde klas terechtkomt als Nick, een populaire rugby-speler.

Charlie valt meteen voor de charmes van Nick en raakt verwikkeld in zijn eigen gevoelens terwijl hij probeert om te gaan met pestkoppen op school. Hoewel het verhaal zich richt op hun relatie als homokoppel, wordt het thema liefde universeel behandeld en kan iedereen zich vinden in deze prachtige coming-of-age romance.

Oseman’s realistische benadering van tienerromantiek maakt Heartstopper zo’n aangrijpende leeservaring. De personages voelen echt aan en de emoties die ze ervaren worden treffend beschreven, waardoor lezers gemakkelijk kunnen meeleven met hun situaties.

Doorheen het verhaal ontdekken we meer over de persoonlijke achtergronden van zowel Charlie als Nick – inclusief familieproblemen en onzekerheden – wat hen des te echter maakt voor lezers.

Kortom: Heartstopper is veel meer dan alleen maar een liefdesverhaal tussen twee jongens; het is een hartverscheurend mooi portret van adolescentie waarin elke tiener zichzelf zou moeten herkennen.

Heartstopper op Netflix

Heartstopper is een populaire graphic novel van Alice Oseman en nu hebben fans nog iets om naar uit te kijken: de verfilming op Netflix!

De serie, die in 2021 werd uitgebracht, volgt het liefdesverhaal tussen Nick en Charlie. Het begint allemaal met vriendschap, maar langzaam aan groeit er meer tussen hen. Het laat zien hoe moeilijk het kan zijn om je gevoelens te uiten, vooral als je onzeker bent over jezelf.

Veel fans waren enthousiast toen ze hoorden dat er een Heartstopper-serie zou komen. De cast bestaat onder andere uit Kit Connor (Nick) en Joe Locke (Charlie), twee jonge acteurs die perfect passen bij hun personages.

Wat deze serie zo speciaal maakt is dat het gaat over LGBT+ liefde, wat helaas niet vaak genoeg voorkomt in media. Het breekt taboes en zorgt ervoor dat mensen zich minder alleen voelen in hun eigen identiteit.

Hoewel Heartstopper misschien anders is dan wat we gewend zijn van Netflix-series zoals Stranger Things of Bridgerton, biedt het toch iets unieks waar veel kijkers naar verlangen: een hartverwarmende romance die ons doet geloven in de kracht van ware liefde.

Hoeveel boeken zijn er van Heartstopper?

Er zijn momenteel vier boeken van de Heartstopper-serie beschikbaar, waarvan de eerste twee al in het Nederlands vertaald zijn. De serie heeft een enorme schare fans gewonnen en wordt geprezen om de manier waarop Oseman LGBTQ+-kwesties behandelt en personages creëert die echt voelen. Of je nu nieuw bent in deze wereld of een terugkerende lezer, hopelijk helpt deze gids je bij het vinden van de perfecte volgorde om te genieten van alle prachtige verhalen die Alice Oseman te bieden heeft!

Video: what order should i read alice oseman’s books??? // KATIE’S DECLASSIFIED ALICE OSEMAN SURVIVAL GUIDE

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten