Wat is CATV?

Bent u een fervent kijker van kabel- of satelliettelevisie? Zo ja, dan bent u niet alleen. Volgens de NPD Group is het aantal Amerikaanse kabel- en satelliettelevisieabonnees in 2017 met 2 miljoen gegroeid.

Hoewel dit misschien niet veel lijkt, geeft dit aantal aan dat er nog veel ruimte is voor groei in de kabel- en satelliet-tv-markt. En als u erover denkt om over te schakelen naar streamingdiensten zoals Netflix of Hulu, moet u weten dat er enkele serieuze voordelen zijn om dit te doen.

CATV, CCTV, RF: Welke coaxkabels te gebruiken en wanneer ze te gebruiken

Om een CATV- of CCTV-aansluiting aan een RF-aansluiting te kunnen koppelen moet je een coaxkabel gebruiken. Het gaat om de coaxkabel die in de meeste gevallen wordt toegepast voor het koppelen van satelliet-tv aan een individuele televisie.

De coaxkabel die je nodig hebt is afhankelijk van het type aansluiting dat je wil garanderen:

  • CATV: coaxkabel RG6/U coax (3 meter)
  • CCTV: coaxkabel RG59/U coax (5 meter)

Wat is CATV?

CATV is heel wat meer dan alleen een kabelnetwerk. Het is een digitale televisie netwerken met verschillende functies zoals gratis tv, video on demand en internet. CATV kan worden gebruikt door mensen thuis, in het ziekenhuis of op de werkvloer.

Wat is CCTV?

CCTV is het verzamelbeurt van beelden uit camera’s, die in een straat of buurt worden geplaatst. Hierdoor kan het plaatsvinden van strafbare feiten worden bekeken.

Wat is RF?

RF is een technologische standaard voor kabel-tv. Dit is de standaard in België, Duitsland, Noord-Ierland, Spanje en Tsjechië. RF heeft een langere levensduur dan de meeste andere kabel-tv-standaarden en kan ook op afstand worden bekeken.

Video: CATV Full Form || What is CATV ?

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten