HomeTechnologieWat is CDMA en hoe werkt het?

Wat is CDMA en hoe werkt het?

CDMA (Code Division Multiple Access) is een technologie die wordt gebruikt door telecombedrijven om mobiele communicatieservices te leveren. In deze artikel zal worden benoemd hoe CDMA werkt, wat de voordelen ervan zijn en waarom het zo populair is bij bedrijven voor mobiele communicatiediensten.

Welke netwerken zijn CDMA?

CDMA is een draadloze telecommunicatienetwerktechnologie. Het maakt gebruik van een code die toegewezen is aan elk mobiel apparaat dat is aangesloten op het netwerk. De code zorgt ervoor dat elk apparaat uniek is en dus niet te imiteren door andere apparaten. CDMA-netwerken zijn onder andere verantwoordelijk voor de communicatie tussen mobiele telefoons en basisstations.

Hoe CDMA werkt

In tegenstelling tot GSM, maakt CDMA gebruik van digitale signalen in plaats van analoge signalen. Dit betekent dat er meer data door de lucht kan worden gestuurd, waardoor het netwerk sneller is. CDMA werkt op een andere manier dan GSM, waardoor je geen simkaart nodig hebt om te bellen of internetten.

CDMA vs. GSM

In de Verenigde Staten is er een groot verschil tussen CDMA en GSM-netwerken. CDMA is een technologie die wordt gebruikt door sommige telefoonserviceproviders, terwijl GSM (Global System for Mobile Communications) wordt gebruikt door andere telefoonserviceproviders. Het verschil tussen deze twee technologieën is dat CDMA-telefoons werken met een unieke code die wordt toegewezen aan elk toestel, waardoor het mogelijk is om meerdere gesprekken tegelijkertijd op één netwerk te laten verlopen. GSM-telefoons daarentegen verbinden elk toestel rechtstreeks met het basestation, waardoor er maar één gesprek per keer kan plaatsvinden.

Video: Code Division Multiple Access (CDMA)

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten