HomeReizenWat is de natste plek op aarde?

Wat is de natste plek op aarde?

Denken we aan natte plekken op aarde, dan komen de mistroostige Schotse Hooglanden al snel in beeld, of wat dacht je van plekken rond de evenaar, waar de moesson vrij spel heeft? In Europa kan het flink regenen, we zien we ieder jaar de overstromingen weer terugkeren. Toch bevindt de natste plek op aarde zich niet in Europa. Daarvoor moeten we richting Azië gaan en wel in India. Dat had je wellicht niet direct verwacht! Maar het klopt, in India bevindt zich de natste plek op aarde.

En de winnaar is: Mawsynram in India

Ben jij van plan een rondreis door het populaire India te maken? Dan moet je echt een regenjas kopen en een grote paraplu meebrengen, want het plaatsje Mawsynram in het noord-oost India, ter hoogte van Bangladesh, is officieel de natste plek op aarde! Met maar liefst ruim 250 dagen regen per jaar en een gemiddelde hoeveelheid van 11.000 ml. regen per vierkante meter in een jaar tijd, is dit de aller natste plek op onze aardbol!

Mawsynram is een populaire toeristische trekpleister. Het dorp is fabelachtig gelegen in de bergkam van Khasi Hills. Met zijn vele adembenemende watervallen, rotspartijen, bosrijke begroeiing, is dit een ware must-see. En iedereen wil natuurlijk even op de foto bij het bord ‘Mawsynram village’ om aan te tonen dat zij de natste plek op aarde hebben bezocht!

Rondreis door India maken? Zet dit op je lijstje

Wie India bezoekt moet zich op vele zaken voorbereiden die je elders misschien achterwege laat. Geen land zó divers als India. India kent metropolen als New Delhi en Mumbai. En met maar liefst 1,4 miljard inwoners -een schrikbarend hoog aantal- is India een kakelbont land van kleuren, geuren, mensen én dieren. Want natuurlijk sjokken de ossen gewoon door de straten van India. India kent zeer droge woestijnlandschappen, maar ook intensief natte plekken; het landschap en het weer is dus zeer uiteenlopend.

Wat moet je nu echt meenemen tijdens je rondreis door India, wat je op andere vakanties achterwege laat?

Op iedere vakantie of rondreis neem je vakantiebenodigdheden mee, zoals een zwempak, zonnebrandcrème of wandelschoenen. Maar er zijn van die landen waar je net wat extra’s nodig hebt. Zo’n land is India. Wat mag je dus niet vergeten op je lijstje?

  • Mondkapjes: tegen de intense smog in Indiase steden.
  • Je eigen medische spullen, zoals injectienaalden. Mocht je in een ziekenhuis terechtkomen, dan ben je voorbereid.
  • ORS oplossingen: bijna iedere bezoeker van India wordt helaas ziek. ORS is een zout-suikeroplossing die je op de been helpt.
  • Handgel met alcohol, zo kun je telkens je handen ontsmetten voordat je iets eet.
  • Muskietennet, een klamboe dus en anti-muskietenmiddel met DEET
  • Regenkleding. Zoals je hebt kunnen lezen een noodzaak in het noorden van het land. Een aanrader is de tenson jas heren sale, dit is namelijk hét ideale regenpak voor op reis en in de sale koop je hem voor een zacht prijsje.

Verder omvat je reisbagage een optelsom van logische spullen, je hebt kleding tegen warmte en kou nodig, sanitaire spullen en goed schoeisel. Hiervoor kun je gewoon een lijst downloaden van vakantiebenodigdheden. Maak je de reis naar India, dan wensen we je een fantastische reis toe!

Reviews

Gerelateerde berichten