HomeIoTWat is een dodehoek sensor?

Wat is een dodehoek sensor?

Een doodlopende sensor, kortweg DHS, is een sensor die de aanwezigheid van iets in zijn gezichtsveld detecteert, maar geen beweging waarneemt. Dit type sensor wordt vaak gebruikt in industriële omgevingen om contact met bewegende onderdelen of gevaarlijke materialen te vermijden. In dit artikel bespreken we wat een DHS is, hoe hij werkt en enkele mogelijke toepassingen.

Hoe werkt een dodehoek sensor?

Een dodehoek sensor is een soort sensoren die gebruikt worden om de druk op een onderliggende oppervlakte te meten. Door het gebruik van een dodehoek sensor kan er bijvoorbeeld worden vastgesteld of er water onder het wegdek doorheen loopt. Het werkt vergelijkbaar met het werken met een piepende ballon.

Praktijktest

Dodehoek sensoren zijn ingebouwd in de meeste verkeersborden om te voorkomen dat verkeersdeelnemers door het remsysteem worden geplaatst. De sensor vult automatisch aan bij incidenten waarbij een bestuurder (een of meerdere) door het remsysteem wordt geplaatst en waarvan de duur tot en met het stoppen van het verkeer in aantocht is.

Video: Hoe werkt de dodehoeksdetectie op de Mazda CX-5?

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten