HomeTechnologieWat is een M3U-bestand?

Wat is een M3U-bestand?

M3U is een computerbestandsformaat voor een multimedia-afspeellijst. Het slaat multimedia-afspeellijsten op als tekstbestanden die kunnen worden gelezen door mediaspelers zoals VLC Media Player, Winamp en iTunes.

Wat is een bestandsextensie?

Een bestandsextensie is een aanduiding die aan het einde van een bestandsnaam staat en meestal uit drie of vier letters bestaat. Deze aanduiding geeft aan welk bestandsformaat het betreffende bestand heeft. M3U-bestanden zijn tekstbestanden die door media-afspeellijsten worden gebruikt. De extensie .m3u wordt vaak gebruikt voor audio- en videobestanden, maar kan ook andere types bestanden bevatten, zoals afbeeldingen of documenten.

M3U-bestandsstructuur

Een M3U-bestand bevat een lijst met media-bestanden die op een bepaalde volgorde afgespeeld moeten worden. De naam van het bestand en de locatie ervan staan in het M3U-bestand.

In sommige gevallen kan een M3U-bestand ook informatie over een streaming audio- of videobron bevatten. Dit type M3U-bestand wordt vaak gebruikt om internetradio- of tv-kanalen te streamen.

De locatie van het bestand kan absoluut of relatief zijn. Een absoluut pad geeft de volledige locatie van het bestand op, inclusief het bestandsnaampad. Een relatief pad geeft alleen de map aan waarin het bestand zich bevindt.

M3U-bestanden maken gebruik van UTF-8-codering om speciale tekens weer te geven. Dit maakt M3U-bestanden compatibel met internationale standaarden.

Hoe een M3U-bestand op een Windows-pc openen?

Een M3U-bestand is een tekstbestand dat een lijst met media-url’s bevat. Dit formaat wordt gebruikt door verschillende audio- en videospelers, waaronder VLC, Windows Media Player en iTunes.

Om een M3U-bestand te openen op een Windows-pc, volg je de onderstaande stappen:

  1. Download en installeer VLC Media Player. Dit programma is gratis beschikbaar op de website van VideoLAN.
  2. Start VLC Media Player. Klik in het menu op ‘Media‘ en selecteer ‘Open Network Stream‘.
  3. In het pop-upvenster dat verschijnt, klik je onder ‘Network‘ op ‘HTTP/HTTPS/FTP/MMS’. Vul vervolgens de url in van het M3U-bestand dat je wilt openen. Klik ten slotte op ‘Play‘.

Hoe een M3U-bestand op Android openen?

Om een M3U-bestand op uw Android-apparaat te openen, hebt u eerst een mediaspeler nodig die M3U-bestanden ondersteunt. Voorbeelden hiervan zijn VLC for Android en MX Player. Nadat u de juiste applicatie hebt gedownload en geïnstalleerd, kunt u het M3U-bestand openen door deze te selecteren in de Galerie-app of door naar het bestand te zoeken in de map Downloads. Als het bestand is geopend, zal de mediaspeler automatisch beginnen met afspelen.

Hoe een M3U-bestand converteren naar een ander compatibel bestand?

Om een M3U-bestand te converteren, heb je speciale software nodig. Er zijn veel verschillende programma’s beschikbaar, dus je moet er eentje vinden die bij jouw systeem en besturingssysteem past. Sommige programma’s zijn gratis te downloaden, terwijl andere programma’s moeten worden gekocht.

Als je de juiste software hebt gevonden, moet je het M3U-bestand openen in het programma. Vaak kan dit door simpelweg het bestand te slepen naar het venster van het programma. Soms is er echter wat meer configuratie vereist.

Video: How to play an m3u file with vlc media player

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten