HomeAutomatiseringMicrosoftWat is een XLSM-bestand?

Wat is een XLSM-bestand?

XLSM-bestanden zijn een van de meest voorkomende bestandsindelingen die worden gebruikt voor het opslaan, bewerken en delen van gegevens. Hoewel het lijkt op een standaard Excel-spreadsheet, is er veel meer over te weten. In dit artikel zullen we uitleggen wat een XLSM-bestand precies is, welke functies het heeft en hoe je ermee kunt werken!

Wat is een XLSM-bestand?

Een XLSM-bestand is een Microsoft Excel-bestand dat macro’s bevat. Macro’s zijn kleine stukjes code die automatisch bepaalde taken uitvoeren, zoals het invoegen van tekst of het aanpassen van de opmaak van een werkblad. XLSM-bestanden kunnen door iedereen worden gemaakt en bewerkt, maar je moet wel Microsoft Excel op je computer hebben om ze te kunnen openen en gebruiken.

Hoe een XLSM-bestand te openen

Als je een XLSM-bestand wilt openen, heb je speciale software nodig. Deze software is meestal gratis te downloaden van het internet. Sommige veelgebruikte spreadsheetprogramma’s kunnen XLSM-bestanden openen, zoals Microsoft Excel en Apache OpenOffice Calc. Als je geen spreadsheetprogramma hebt of als je bestand niet goed werkt in een van deze programma’s, probeer dan een gratis online convertor te gebruiken om het XLSM-bestand om te zetten in een ander formaat dat door meer programma’s kan worden geopend.

Hoe een XLSM-bestand converteren

Om een XLSM-bestand naar een ander bestandsformaat te converteren, kunt u gebruikmaken van een gratis online converter zoals Zamzar.com. Ga naar de website en upload het XLSM-bestand door het op de pagina te slepen of door op de knop ‘Bestand selecteren‘ te klikken. Kies vervolgens het gewenste uitvoerformaat en klik op ‘Convert‘. Het nieuwe bestand wordt dan binnen enkele seconden gedownload.

Kun je het nog steeds niet openen?

Er zijn verschillende manieren om een XLSM-bestand te openen, afhankelijk van het programma waarmee je werkt. Als je Microsoft Excel gebruikt, kun je een XLSM-bestand openen door de volgende stappen te volgen:

  1. Start Microsoft Excel op je computer.
  2. Klik op “Bestand” in het menu bovenaan het scherm en selecteer “Openen“.
  3. Navigeer naar de locatie van het XLSM-bestand en selecteer het bestand.
  4. Klik op “Openen” om het bestand te openen in Excel.

Video: How To Change Excel File Extension xls, xlsx, xlsm, xlsb, xps, pdf

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten