HomeCloudWat is een XLX-bestand?

Wat is een XLX-bestand?

Als u een computer gebruikt, is het heel waarschijnlijk dat u regelmatig met verschillende soorten bestanden werkt. Sommige zijn tekstbestanden, afbeeldingen of video’s, maar er zijn ook andere bestandstypen die u misschien niet herkent. Een van die bestandstypen is een XLX-bestand. In dit artikel leest u wat een XLX-bestand is en hoe u ermee kunt werken.

Wat is een XLX-bestand?

XLX-bestanden zijn bestanden die zijn gemaakt met de Microsoft Excel-spreadsheetsoftware. Deze bestanden kunnen worden geopend met Excel of een andere spreadsheetprogramma, zoals Google Spreadsheets of Apple Numbers. XLX-bestanden bevatten tabellen met cellen die numerieke waarden, tekst of formules bevatten.

XLX-bestanden en Microsoft Excel

Een XLX-bestand is een bestand dat is opgeslagen in het Excel-native XML-formaat. Dit betekent dat een XLX-bestand eigenlijk een ZIP-bestand is met daarin XML-documenten die door Microsoft Excel kunnen worden gelezen. Het gebruik van het XLX-formaat maakt het mogelijk om werkbladen, grafieken en macro’s op te slaan in een standaardizzed formaat.

Een XLX-bestand converteren

Om een XLX-bestand te converteren, hebt u eerst een converter nodig. Er zijn veel converters beschikbaar online, dus kies er eentje uit die u vertrouwt. Sommige converters zijn gratis, maar sommige vragen om betaling voordat ze het bestand converteren.

Als u de converter hebt gedownload, volgt u de instructies om het bestand te converteren. Het proces is meestal simpel: je selecteert het bronbestand (het XLX-bestand) en dan selecteer je wat voor soort bestand je wilt maken. De converter doet de rest van het werk en geeft je dan het nieuwe bestand.

Kunt u het nog steeds niet openen?

Nog steeds niet in staat om je XLX-bestand te openen? Er zijn verschillende redenen waarom dit kan gebeuren, dus laten we eens kijken naar de meest voorkomende:

  • De bestandsindeling is onbekend
    XLX-bestanden zijn normaal gesproken Microsoft Excel-werkbladen, maar soms kunnen ze ook andere informatie bevatten. Als u het bestand met Excel wilt openen en het programma u vertelt dat de indeling van het bestand onbekend is, kan dit betekenen dat het eigenlijk een ander type betreft.
  • Het bestand is beschadigd of corrupt
    In sommige gevallen kan een XLX-bestand beschadigd raken of corrupt worden, waardoor het niet meer goed werkt. Dit kan gebeuren door problemen met het opslaan van het bestand, problemen met de computer waarop het werd gemaakt of aangepast, of door het downloaden van het bestand van internet.

Video: How To Change Excel File Extension xls, xlsx, xlsm, xlsb, xps, pdf

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten