WhatsApp-groepen: alles over het aanmaken, wijzigen en meer van groepsgesprekken

WhatsApp is een populaire manier van communiceren en het aanmaken van groepsgesprekken is een handige manier om met meerdere mensen tegelijk te kunnen chatten. In deze handleiding leer je alles over het aanmaken, wijzigen en verlaten van WhatsApp-groepen.

WhatsApp-groepen

Wanneer je een WhatsApp-groep maakt, kun je maximaal 256 personen toevoegen. Je kunt een groepsgesprek aanmaken door op het +-teken in de rechterbovenhoek van het scherm te tikken en vervolgens ‘Nieuwe groep‘ te selecteren.

Vervolgens kun je kiezen met welke contactpersonen je de groep wilt maken. Als je alle contactpersonen hebt geselecteerd die je wilt toevoegen aan de groep, tik je op de knop ‘Aanmaken’ in de rechterbovenhoek van het scherm.

De volgende stap is om een naam en onderwerp voor de groep in te stellen. Dit doe je door simpelweg deze informatie in te typen in de respectievelijke velden die bovenaan het scherm verschijnen.

WhatsApp-groepen zijn handig wanneer je met meerdere mensen tegelijk wilt communiceren. Het is echter wel belangrijk om te weten dat alles wat je in een groepsgesprek plaatst, openbaar is voor iedereen in die groep. Wees dus voorzichtig met wat je deelt in een WhatsApp-groep!

Hoe kan ik een omschrijving aan een WhatsApp groep toevoegen?

Wanneer je een WhatsApp-groep aanmaakt, kun je direct een omschrijving toevoegen. Dit doe je door op het pencil-icoon te tikken boven de groepsnaam. Je kunt hier maximaal 254 tekens invoeren. Wanneer er iemand anders in de groep zit, zal deze persoon ook een notificatie ontvangen dat de groepsomschrijving is gewijzigd.

Hoe kan ik meldingen van WhatsApp groepen uitschakelen?

Als je geen meldingen meer wilt ontvangen van een bepaalde WhatsApp-groep, kun je deze uitschakelen. Dit doe je door naar de chat met die groep te gaan en vervolgens naar ‘Instellingen‘ > ‘Meldingen‘ te gaan. Vink vervolgens ‘Geen meldingen‘ aan.

Hoe kan ik de groepsbeheerders in een WhatsApp groep wijzigen?

Elke WhatsApp-groep heeft een aantal groepsbeheerders, die bepaalde machtige functies hebben binnen de groep. Denk hierbij aan het toevoegen en verwijderen van leden, het wijzigen van de groepsinstellingen of het chatbericht naar iedereen in de groep tegelijk versturen. Maar soms kan het nodig zijn om deze beheerderschap over te dragen aan iemand anders, of misschien wil je wel zelf beheerder worden van een bestaande groep.

Hoe kan ik in WhatsApp instellen dat alleen beheerders berichten mogen sturen?

Als je een WhatsApp-groep hebt, wil je misschien dat alleen de beheerders van de groep berichten kunnen sturen. Gelukkig is het mogelijk om dit in te stellen in WhatsApp! Om dit te doen, volg je simpelweg de onderstaande stappen:

  1. Ga naar de chat met de WhatsApp-groep waarvoor je dit wilt instellen.
  2. Tik vervolgens op de naam van de groep bovenaan het scherm.
  3. Er zal nu een menu verschijnen met allerlei opties voor de groep. Selecteer “Groepsinfo“.
  4. In het volgende scherm kun je onder andere zien wie allemaal lid zijn van de groep en wie de beheerders zijn. Onderaan vind je ook de optie “Berichteninstellingen“. Tik hierop.
  5. Je krijgt nu verschillende opties te zien voor hoe berichten in die groep mogen worden gestuurd: iedereen, alleen beheerders of alleen contactpersonen.

Hoe kan ik de rechten voor deelnemers van WhatsApp groepen aanpassen?

Wanneer je een WhatsApp-groep aanmaakt, kun je kiezen wie de groepsadministrator is. De groepsadministrator heeft speciale rechten, zoals het toevoegen en verwijderen van leden, het wijzigen van de groepsinstellingen en het versturen van berichten namens de groep.

De groepsadministrator kan ook bepalen wie in de groep mag stemmen. WhatsApp biedt drie opties voor stemrechten: iedereen in de groep kan stemmen, alleen de groepsadministrator(s) kunnen stemmen of er moet een meerderheid zijn om te kunnen stemmen.

Om de rechten voor deelnemers van een WhatsApp-groep aan te passen, volg je deze stappen:

  • Ga naar het chatvenster van de betreffende WhatsApp-groep.
  • Tik op de menuknop ( drie puntjes in een cirkel bovenin het scherm).
  • Selecteer ‘Groepsinfo‘.
  • Tik op ‘Stemrecht‘ onder ‘Groepsinstellingen‘.

Hoe kan ik naar deelnemers in een WhatsApp groep zoeken?

Wanneer je een WhatsApp-groep hebt aangemaakt, of bent toegevoegd aan een groep, kun je de deelnemers in die groep zoeken door naar het tabblad ‘Groepsinfo‘ te gaan. Hier vind je een lijst met alle deelnemers in de groep, waaronder ook hun contactgegevens. WhatsApp biedt ook een zoekfunctie om bepaalde contacten sneller te vinden.

Hoe kan ik een WhatsApp groep verlaten?

Als je een WhatsApp-groep wilt verlaten, kun je dat op verschillende manieren doen. Je kunt de groep uit je contacten verwijderen, of je kunt de groep verlaten via de instellingen van de groep. Als je de groep uit je contacten verwijdert, blijf je wel lid van de groep en kun je nog steeds berichten ontvangen en lezen. Als je de groep via de instellingen verlaat, wordt je uitgesloten van het groepsgesprek en kun je geen berichten meer lezen of ontvangen.

Hoe kan ik een WhatsApp groep verwijderen?

Als u een WhatsApp-groep wilt verwijderen, kunt u dit op verschillende manieren doen. In de eerste plaats kunt u de groepsnaam wijzigen, waardoor de groepsnaam niet meer zichtbaar is in de lijst met contactpersonen. Vervolgens kunt u alle leden van de groep uitnodigen om zich te verwijderen. Als laatste kunt u de groep verlaten en dan wordt de groep automatisch verwijderd.

Video: WhatsApp Group – Everything You Need to Know about WhatsApp Groups | WhatsApp Tutorial

WhatsApp Group - Everything You Need to Know about WhatsApp Groups | WhatsApp Tutorial

Reviews

Gerelateerde berichten