HomeTechnologieTabletApple Pencil koppelen met je iPad

Apple Pencil koppelen met je iPad

De Apple Pencil is een revolutionair hulpmiddel voor tekenaars, artiesten en creatieve geesten die op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun ideeën tot leven te brengen. Maar hoe verbind je deze technologie met je iPad? Geen zorgen! In deze blogpost leggen we stap voor stap uit hoe je de Apple Pencil kunt koppelen aan jouw iPad, zodat jij ook als een pro kunt gaan tekenen en schrijven. Lees snel verder en ontdek alle tips and tricks!

Voordat je begint

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je iPad en Pencil up-to-date zijn. Als je net een nieuwe Pencil hebt, moet je de batterij volledig opladen. Vul vervolgens je iPad op met de laatste iOS-update.

De Apple Pencil (2e generatie) met je iPad koppelen

De Apple Pencil (2e generatie) is een draadloze stylus die je kunt gebruiken om tekeningen en notities te maken op je iPad. Je kunt de Pencil opladen door hem in de Lightning-poort van je iPad te steken, of door een externe oplader te gebruiken.

Om de Apple Pencil met je iPad te koppelen, volg je deze stappen:

 1. Zorg ervoor dat je iPad en Pencil aan zijn.
 2. Open het Instellingen-scherm op je iPad.
 3. Tik op Bluetooth en zorg ervoor dat de schakelaar naast Bluetooth aanstaat .
 4. Houd de on/off-knop op de Pencil ingedrukt totdat het Pairing-icoontje verschijnt. Je ziet nu ook het woord ‘Pairing‘ bij het apparaat in Bluetooth-menu van je iPad.
 5. Tik op het Pairing-icoontje om de verbinding tot stand te brengen tussen je iPad en Pencil.

Je Apple Pencil (1e generatie) koppelen met je iPad (10e generatie)

Om je Pencil (1e generatie) te koppelen met je iPad (10e generatie), volg de onderstaande stappen.

 1. Sluit je Pencil aan op de Lightning-aansluiting op de onderkant van je iPad.
 2. Tik op Instellingen > Bluetooth en zet Bluetooth in het ON-menu.
 3. Wanneer je Apple Pencil in de lijst met apparaten verschijnt, tik erop om het te koppelen.

Je Apple Pencil (1e generatie) koppelen met je iPad (6e tot en met 9e generatie)

Om je Pencil (1e generatie) te koppelen met je iPad (6e tot en met 9e generatie), volg je de onderstaande stappen:

 1. Zorg ervoor dat je iPad is aangesloten op een powerbron en dat de batterij voldoende is opgeladen.
 2. Open het deksel van je iPad en zorg ervoor dat er geen andere accessoires, zoals een Smart Cover of Smart Keyboard, op het toestel aangesloten zijn.
 3. Houd de on/off-knop van je Pencil ingedrukt totdat het LED-lampje knippert en laat vervolgens de knop los. Dit duurt ongeveer drie seconden.
 4. Wanneer het LED-lampje rood knippert, betekent dit dat de Apple Pencil gekoppeld is aan je iPad. Het lampje blijft oplichten wanneer de stylus actief wordt gebruikt of wanneer er draadloos wordt opgeladen.

Als je je Apple Pencil niet kunt koppelen met je iPad

Als je je Apple Pencil niet kunt koppelen met je iPad, kan dit verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen is er een simpele oplossing voor het probleem.

Controleer eerst of je Pencil en iPad aan zijn. Soms is het probleem simpelweg dat een van de twee apparaten niet aan staat. Als beide apparaten wel aan staan, controleer dan of ze binnen bereik zijn van elkaar. De Apple Pencil moet zich binnen 3 meter van de iPad bevinden om te kunnen worden gekoppeld.

Controleer vervolgens of Bluetooth op je iPad is ingeschakeld. Ga hiervoor naar de instellingen-app en tik op ‘Bluetooth‘. Als Bluetooth niet is ingeschakeld, schakel het dan in door op de knop ‘Inschakelen‘ te tikken.

Video: How To Connect Apple Pencil 2 to your iPad | Full Tutorial

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten