HomeTrends & NieuwsVerschil tussen Halogeen, Xenon en LED koplampen

Verschil tussen Halogeen, Xenon en LED koplampen

LED-koplampen zijn in opkomst, want ze hebben veel voordelen over Halogeen en Xenon koplampen. Hierdoor is het verschil tussen deze drie typen lampen erg groot. Ga je voor een LED-koplamp of een van de andere twee? In dit artikel lees je het verschil en wat de voordelen ervan zijn.

De voor- en nadelen van halogeen koplampen

Halogeen koplampen ontstaan door het gebruik van een halogeen lichtbron. Deze kostten lange tijd beduidend meer dan Xenon of LED koplampen, maar zijn nu erg goedkoop. Ze hebben echter wel de nadelige factor dat ze weinig licht produceren op donkere plekken en vooral in de mist. Halogeen koplampen zijn dus best geschikt voor straat- of wegverlichting.

Xenon of LED koplampen hebben de voordeel dat ze veel lichter zijn dan halogeen koplampen, wat betekent dat ze bijna geheel op donkere plekken beschikbaar zijn. Echter, omdat hun verlichting veel sterker is dan die van halogeen lampen, kan dit ongewilde effect optredens zoals beweging van auto’s onder je raam, afstandsbedingingen en andere objectieven ietwat versleten werden om jouw privacy te beschermen. Daarnaast zijn xenon en LED lampjes minder schoon te maken.

De voordelen en nadelen van Xenon koplampen

Xenon koplampen hebben voordelen ten opzichte van LED koplampen. Hieronder zijn de belangrijkste voordelen:

  • Xenon is betere besturingseigenschappen dan LED, waardoor ze lichtsterkte leveren en minder stroom verbruiken.
  • Koplampen met xenon lampen draaien langduriger dan koplampen met LED lampen, omdat xenon geavanceerde technologie gebruikt.
  • Xenon koplampen hebben een beter verlichtingsspectrum dan LED koplampen en zijn dus beter gericht op hoge brightness-niveaus.
  • Er zijn meerdere soorten xenon koplamp die verschillende functies bieden: lichtsnelheid, verlichtingsscherpte, warmteverspreiding en helderheid.

De voordelen en nadelen van LED koplampen

LED koplampen zijn snel gebruiker betere en minder geld verbruik. Het licht is helderder dan halogeen of Xenon lampen, waardoor ze goed werken in land- en voorkeursklassen van voertuigen. LED koplampen hebben echter wel een paar nadelen: ze maken meer lawaai dan traditionele koplampen en het licht kan hierdoor problematisch zijn in donkere omstandigheden. Ook zullen LED koplampen wat duurder uitvallen dan andere soortgelijke lampen.

Xenon vs led vs halogeen: op een rijtje

Halogeen wordt gebruikt in lichtwerkers, zoals bijvoorbeeld vliegtuigen. Xenon is een lichtbron die in veel voertuigen wordt gebruikt. Tegenwoordig zijn er ook LED koplampen te vinden die weliswaar minder energie verbruiken dan de halogeen en xenon lampen, maar toch sterker verlichten dan de traditionele koplampen. Hiervan zijn er verschillende soorten: warm wit, zachtblauw of grijs.

Hulp je bij keuze voor xenon of halogeen?

Welke koplamp is het beste voor je auto? Deze keuzes zijn xenon of halogeen.

Halogeen: Halogeen is de meest populaire brand in de automotive industrie en is bekend onder andere vanwege het lage energieverbruik. Ook heeft halogeen een lange levensduur, wat hem zeer gunstig staat bij het voorkomen van onderhoudskosten. Hierdoor is halogeen ook uitermate geschikt als koplamp op een personenauto.

Xeonon: Xenon koplampen zijn relatief nieuw en zijn gericht op mensen die verlangden naar een hogere lichtopbrengst dan met halogeen kan worden geleverd. Dit gebeurt door de installatie van een groter smeedijzergedeelde projectoren die meer licht produceren dan bijvoorbeeld een halogeenscherm. Daarnaast hebben xenon koplampen ook iets langer leven dan halogeens en minder warmte EMP- effect.

Video: Halogen vs xenon vs LED, an objective comparison (complete english version)

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten