nieuws

Otolift Trapliften wint Metaalunie Smart Manufacturing Award

Business

Koninklijke Otolift Trapliften ontwikkelt, produceert, installeert en onderhoudt trapliften. Het bedrijf uit Bergambacht mocht tijdens de tweede Avond van de Maakindustrie, in Jaarbeurs Utrecht de Metaalunie Smart Manufacturing Award in ontvangst nemen.

Otolift Trapliften wint Metaalunie Smart Manufacturing Award
Augmented Reality helpt bij het ontwikkelen van trapliften op maat. Een app ‘communiceert’ met markers die op treden en muren zijn geplakt. De markers verschijnen op het tabletscherm als rode bolletjes die tijdens het maken van de foto’s één voor één groen kleuren. Als alle bolletjes groen zijn, is de fotoserie gelukt en kan een 3D-constructie van de trap worden gemaakt. (foto: TWNKLS)

‘Koninklijke Otolift Trapliften is internationaal actief als ontwikkelaar, producent & installateur van trapliften. Er is van maatwerk naar een modulair product overgestapt. Innovatie vinden we terug in alle fases van het bedrijfsproces. Naast product en procesinnovatie zet het bedrijf sterk in op organisatorische sociale innovatie.’ Met deze woorden omschreef juryvoorzitter Anita Van Gils de winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2019: Koninklijke Otolift Trapliften bv uit Bergambacht.

Indrukwekkende integratie van digitalisering

Dit MKB-metaalbedrijf heeft zich volgens de jury op excellente wijze onderscheiden omdat ‘Het bedrijf het ondernemend vermogen van de medewerkers in het bedrijf stimuleert, wat zorgt voor toegevoegde waarde naar klant & medewerker toe, maar ook voor een versterking van de concurrentiepositie en de continuïteit van het bedrijf. Otolift heeft een eigen ontwikkelafdeling die op maat eigen software heeft geschreven en ontwikkeld voor de procesbesturing. Het bedrijf heeft een diepe en indrukwekkende integratie van digitalisering. Hierbij heeft men een zeer goed doordachte implementatie van RFID en barcodering gerealiseerd als ook een aansturing van spuiterij (poedercoating) als ook procesbegeleiding en werkinstructie via Shop Floor Control.

Reageer op dit artikel