HomeTrends & NieuwsHoe zet je Caps Lock aan en uit op een Chromebook

Hoe zet je Caps Lock aan en uit op een Chromebook

Chromebooks zijn hele handige apparaten die het mogelijk maken om voor een relatief laag bedrag een laptop te gebruiken. Chromebooks zijn vanwege de prijs, het gewicht en de snelheid waarmee ze werken heel populair bij de jongere gebruikers waaronder scholieren en studenten.

Chromebooks hebben niet zo veel geheugen als laptops, maar ondanks dat de apparaten weinig opslagruimte hebben kun je er alle kanten mee op dankzij het werken in de cloud. Dit is ook handig als je meerdere apparaten gebruikt. Je kunt met jouw account op elk apparaat in de wereld inloggen en je documenten gebruiken en bewerken.

Er zijn echter een aantal dingen die niet zo handig zijn. Zo zit er bijvoorbeeld geen Caps Lock knop op een Chromebook. Wil je weten hoe je Caps Lock toch kunt gebruiken, lees dan snel verder.

Video: Hoe zet je je Caps Lock toets aan op een Chromebook

Het toetsenbord van een Chromebook

Het toetsenbord van een Chromebook ziet er anders uit dan andere toetsenborden. Op het toetsenbord vindt je een aantal andere knoppen die nuttig zijn voor surfen op het internet, op je tweede beeldscherm. Om hiervoor ruimte te maken hebben andere knoppen het veld moeten ruimen. Het gaat hierbij om knoppen die over het algemeen niet vaak gebruikt worden.

Op een Chrome Book toetsenbord vindt je bijvoorbeeld geen Caps Lock toets. Deze toets is vervangen voor een toets genaamd ´Search´. Met deze toets kun je direct het internet op om te zoeken op het web. Je hoeft dus niet eerst een tabblad te openen.

Caps Lock gebruiken op een Chromebook

Ondanks het ontbreken van de Caps Lock knop op een Chromebook toetsenbord kun je de functie wel gebruiken. Voer hiervoor de volgende combinatie in:

ALT+Search

Search key veranderen naar Caps Lock

Ben je zo gewend aan het gebruiken van je Caps Lock dat je eigenlijk niet zonder kunt dan kun je jouw Search knop (of andere knop) veranderen in een Caps Lock knop. Volg de volgende stappen om dat in te stellen:

  1. Klik in het bureaublad van je Chromebook op de klok in de taakbalk rechts onder in de hoek.
  2. Klik daarna op het ‘radar’ symbooltje om naar de instellingen te gaan.
  3. Klik vervolgens op het symbool van een laptop waarbij ‘Device’ of ‘Apparaat’ staat.
  4. Klik vervolgens op ‘Toetsenbord’ of ‘Keyboard’.
  5. Je ziet nu een lijst van toetsen waarvan je de werking kunt aanpassen. Kies voor de knop die je wil veranderen naar Caps Lock.
  6. Er klapt een dropdown menu naar beneden met daarop onder andere het woord Caps Lock. Klik hierop om de functie van de gekozen toets te veranderen naar Caps Lock.

Je hebt dus nu een Caps Lock toets tot jouw beschikking zodat je weer zonder problemen dikgedrukt kunt typen. Ben je na verloop van de tijd toch niet tevreden met je keuze en lijkt het je toch handig om een ‘Search’ knop te hebben dan kun je het altijd weer wijzigen. Dit geld dus ook voor andere knoppen. Je kunt verschillende knoppen aanpassen aan jouw wensen.

Reviews

Gerelateerde berichten