HomeFilmsVolgordeDe Zeven Zussen volgorde

De Zeven Zussen volgorde

Welkom bij deze blogpost over de populaire serie “De Zeven Zussen” geschreven door Lucinda Riley! Als je van mysterie, liefde en avontuur houdt, dan is dit absoluut een boekenreeks die je niet wilt missen. In deze post zullen we alle delen in de juiste volgorde bespreken, zodat je kunt genieten van het verhaal zoals het bedoeld is. Of je nu al fan bent of nieuwsgierig bent naar wat deze serie te bieden heeft, lees verder om erachter te komen welke weg Pa Salt’s dochters afleggen en wat hun unieke persoonlijkheden zijn.

Lucinda Riley | De zeven zussen boeken

Lucinda Riley is een internationaal bestsellerauteur die bekend staat om haar prachtige schrijfstijl en het vermogen om de lezers mee te nemen op onvergetelijke reizen. Haar beroemdste boekenreeks, De Zeven Zussen, vertelt het verhaal van zes geadopteerde zussen die na de dood van hun vader allemaal een aanwijzing krijgen over hun afkomst. Dit brengt hen naar verschillende delen van de wereld waar ze verborgen familiegeschiedenissen ontdekken.

De zeven zussen serie | Alle delen op volgorde

De serie begint met deel 1, waarin we kennismaken met Maia, de oudste zus. Vervolgens komen in de delen 2 tot en met 6 steeds een nieuwe zus aan bod: Ally (deel 2), Star (deel 3), CeCe (deel 4), Tiggy (deel 5) en Electra (deel 6). Elk boek heeft zijn eigen setting, thema’s en personages.

Opvallend aan deze serie is dat er veel gebruik wordt gemaakt van flashbacks naar het verleden van de adoptiezusjes én hun biologische familie. Dit geeft niet alleen meer diepgang aan het verhaal maar maakt ook duidelijk hoe alles met elkaar samenhangt.

Momenteel is er nog geen vervolg op De Zeven Zussen-reeks verschenen. Wel kunnen fans uitkijken naar het achtste boek: Atlas: Het Verhaal Van Pa Salt. Dit boek zal zich focussen op het leven van Pa Salt zelf en zal waarschijnlijk antwoorden bieden op vele vragen die in voorgaande delen zijn ontstaan.

Kortom, voor liefhebbers van romans vol mysterie, intrigerende personages en verrassende plotwendingen is De Zeven Zussen-serie absoluut een aanrader!

Deel 1

De eerste roman in de De Zeven Zussen-serie van Lucinda Riley is een fascinerend verhaal over Maia, die na de dood van haar adoptievader op zoek gaat naar haar ware afkomst. Het boek speelt zich af op verschillende locaties, zoals Rio de Janeiro en Londen, wat het verhaal nog meeslepender maakt.

Maia is een intrigerende hoofdpersoon met wie je al snel meeleeft. Haar emoties zijn hartverscheurend en ze neemt je mee tijdens haar reis om te ontdekken waar ze vandaan komt. Tijdens deze zoektocht leert ze meer over haar familiegeschiedenis en komt ze erachter dat er nog vijf andere zussen zijn.

Deze eerste roman van ‘De Zeven Zussen‘ biedt ook veel historische details die het verhaal nog rijker maken. Zo word je bijvoorbeeld getrakteerd op de geschiedenis van Brazilië uit het begin van de 20e eeuw en leer je hoe belangrijk vrouwenrechten waren voor sommige mensen.

Deel 2

In het tweede deel van de “De Zeven Zussen” -reeks, getiteld “Storm“, volgen we Ally, de tweede zus die door Pa Salt werd geadopteerd. Het verhaal begint in Noorwegen, waar Ally naartoe reist nadat ze een tragisch nieuws heeft ontvangen over haar adoptievader.

Ally ontmoet er Thom, een knappe architect met wie ze al snel een band opbouwt. Samen beginnen ze te werken aan het restaureren van een oud huis dat ooit eigendom was van familieleden van Thom. Tijdens hun samenwerking ontdekken ze meer over elkaar en worden ze verliefd.

Maar wanneer Ally terugkeert naar Londen om haar carrière als zangeres nieuw leven in te blazen, wordt deze nieuwe liefde op de proef gesteld door problemen uit het verleden die nog steeds niet zijn opgelost.

In dit boek speelt muziek ook weer een belangrijke rol. Zo krijgen we inzicht in hoe Ally’s passie voor muziek is ontstaan en welke invloed zij heeft gehad op anderen dankzij haar talent.

Met “Storm” toont Lucinda Riley ons weer dat elk personage uniek is en zijn eigen verhaal verdient binnen deze prachtige serie.

Deel 3

Deel 3 van de Zeven Zussen-serie heeft als titel Schaduw en vertelt het verhaal van Star D’Aplièse. Na het overlijden van haar adoptievader, Pa Salt, reist ze af naar Londen om meer te weten te komen over haar afkomst.

Daar ontmoet ze Flora MacNichol, die haar meeneemt op een zoektocht naar antwoorden in Kenia. Hier leert Star niet alleen meer over zichzelf en haar familiegeschiedenis maar ook over de Masaï-cultuur.

De rode draad doorheen dit boek is dat je nooit echt alleen bent, er zijn altijd mensen die om je geven en voor je zorgen zonder dat je het misschien beseft. Ook gaat dit boek over de zoektocht naar identiteit en hoe belangrijk het is om trouw te blijven aan wie je bent.

Schaduw is net zoals de andere delen uit deze serie een pageturner vol met emoties, avontuur en interessante personages. Het zal je laten lachen maar ook huilen terwijl Riley steeds meer onthult over deze bijzondere familie waar we allemaal zo van zijn gaan houden.

Deel 4

Deel 4 van de Zeven Zussen serie neemt ons mee op een boeiende reis naar Australië. In dit deel staat CeCe centraal, één van de geadopteerde zussen die haar roots probeert te achterhalen na het overlijden van Pa Salt.

CeCe was altijd al anders dan haar zussen en dat komt in dit boek duidelijk tot uiting. Het verhaal speelt zich af in twee tijdlijnen: het heden waarin CeCe op zoek gaat naar haar biologische familie en het verleden waarin we meer leren over Celandine, een jonge vrouw die eind negentiende eeuw leefde.

Lucinda Riley weet wederom meeslepende personages te creëren. Het is fascinerend om te zien hoe Star’s karakter zich ontwikkelt gedurende het boek en hoe ze steeds meer inzicht krijgt in wie ze werkelijk is.

De beschrijvingen van Australië zijn prachtig en je waant je echt tussen de kangoeroes en koala’s terwijl je leest. Ook komen er interessante thema’s aan bod zoals adoptie, identiteit en familieliefde.

Al met al is Deel 4 weer een geweldige toevoeging aan deze fantastische serie die iedere lezer zou moeten ervaren!

Deel 5

Deel 5 van de populaire serie De Zeven Zussen is getiteld “Maan”. Dit boek vertelt het verhaal van Tiggy d’Aplièse, een jonge vrouw die haar leven wijdt aan het verzorgen van gewonde dieren. Wanneer ze wordt uitgenodigd om in Schotland te werken voor een excentrieke miljonair genaamd Charlie Kinnaird, ziet ze dit als een kans om zichzelf te vinden en haar familiegeschiedenis te ontdekken.

Tijdens haar verblijf op het landgoed ontdekt Tiggy dat er meer is dan alleen de wilde dieren waar ze zo dol op is. Ze raakt betrokken bij het onderzoeken van de geschiedenis van de Kinnairds en hun connectie met haar eigen familie. Door middel van brieven en dagboeken leert Tiggy meer over haar afkomst en begint ze eindelijk antwoorden te vinden op vragen die al lang onbeantwoord zijn gebleven.

Het boek “Maan” bevat zoals altijd veel historische details en beschrijvingen, waardoor je als lezer volledig wordt meegenomen in het verhaal. Riley weet wederom een prachtige mix te maken tussen fictie en non-fictie, waardoor je niet alleen geniet van een mooi verhaal maar ook nog eens wat wijzer wordt over verschillende culturen.

Deel 6

Deel 6 van de Zeven Zussen-serie is het verhaal van Electra, de zesde zus. Als kind was Electra een getalenteerde ballerina, maar na een tragisch ongeval raakt ze haar passie kwijt en wordt ze gedwongen om zichzelf opnieuw uit te vinden.

In Deel 6 volgen we Electra terwijl ze terugkeert naar Londen om haar familiegeschiedenis te ontdekken. Haar speurtocht leidt haar naar Rio de Janeiro, waar Pa Salt ooit heeft gewoond en waar het geheim van zijn afkomst ligt begraven.

Maar ook in Rio de Janeiro komt Electra voor moeilijke keuzes te staan en moet ze beslissen wie ze wil zijn: een succesvolle zakenvrouw of toch weer die gepassioneerde ballerina?

De personages in Deel 6 zijn sterk neergezet en je voelt echt mee met hun emoties. Ook krijg je als lezer meer inzicht in het mysterieuze leven van Pa Salt. Het boek bevat veel drama, spanning en romantiek en zal je meeslepen tot aan de laatste bladzijde.

Kortom, Deel 6 is weer een prachtig geschreven roman vol verrassingen die niet mag ontbreken op jouw boekenplank!

Deel 7

Het zevende deel van De Zeven Zussen-serie is getiteld ‘De Zevende Zus‘ en volgt het leven van Electra D’Aplièse. Na de dood van haar vader, Pa Salt, ontdekt Electra dat ze geadopteerd is en besluit ze om op zoek te gaan naar haar biologische familie.

Electra’s reis leidt haar naar Thailand, waar ze meer te weten komt over haar afkomst en een fascinerend verhaal over oorlog, spionage en liefde ontdekt. Terwijl ze probeert te achterhalen wie haar biologische ouders zijn, ontmoet Electra ook een charmante man genaamd Ace – maar kan hij wel worden vertrouwd?

Net als de voorgaande delen in deze serie bevat ‘De Zeven Zussen‘ veel historische details die zorgen voor een meeslepende leeservaring. Het boek neemt je mee op een avontuurlijke reis door exotische locaties terwijl het tegelijkertijd aangrijpende thema’s zoals identiteit en familie behandelt.

Deel 8 (verwacht): Atlas: Het verhaal van Pa Salt

Het wachten is bijna voorbij voor fans van de De Zeven Zussen-serie. Het achtste en laatste deel, genaamd Atlas: Het verhaal van Pa Salt, wordt verwacht in het najaar van 2021. Hiermee komt er een einde aan deze fantastische reis die ons heeft meegenomen naar verschillende delen van de wereld en ons heeft laten kennismaken met zeven heel verschillende zussen met elk hun eigen verhaal.

Of je nu net begint of al bent begonnen aan deze serie, één ding is zeker: De Zeven Zussen zal je niet teleurstellen. Met haar prachtige schrijfstijl en oog voor detail weet Lucinda Riley iedere lezer te betoveren. Dus ga er lekker voor zitten, pak een kopje thee (of koffie) en begin aan dit fantastische avontuur!

Video: Zeven zussen serie van Lucinda Riley | Volgorde boeken en redenen waarom jij de serie moet lezen

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten