HomeTechnologieDownload stoppen Android

Download stoppen Android

Android is een van de meest gebruikte operating systems op aarde. Hierdoor zijn er heel wat apparaatjes ontwikkeld die ondersteund worden door Android. Maar ook bij het downloaden van apparaat-software kan Android een rol spelen. In dit artikel lees je hoe je met Android je downloads op kan staken.

Het downloaden van een app uit de Google Play Store stoppen

Wie op een Android-smartphone een app downloadt die hij niet wil of niet meer nodig heeft, kan die download stoppen. Dat levert verschillende voordelen op: je kunt je spullen beter in orde houden en geld besparen, omdat de app niet meer wordt gebruikt. Er is ook weer ruimte voor andere apps die je misschien wel nodig hebt.

Je kunt programma’s vanuit Google Play Store stoppen door ze aan te geven als “niet meer nodig” of “verwijderd” in de keuzemenu van de app. Je vindt die optie onderaan het scherm bij de app. Dan wordt deze verzonden naar Google en kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de dienst waarin hij is ingediend (bv.: filmpje volgen). Als je alle apps laat stoppen, dan gaat Android eventueel automatisch uitzetten of blokkeren van alle applicaties die op dat moment in werking zijn.

Apps en bestanden verwijderen

Je Android-appliënt of bestand hebt je wel eens opgeslagen in je Google Drive, maar nu wil je ze liever weg laten halen? Dit kan door de app via de appstore te verwijderen.

Als je een app daarnaast downloadt, kan je deze via de appstore verwijderen. Hieronder vind je meer informatie over dit: Kies het beste moment om apps te verwijderen Op het moment dat je apps installeert of downloadt, denk je misschien niet aan de mogelijkheid om ze later weer te verwijderen. Je browser zal dan ook niets opmerken als er sprake is van een ongewilde verwijdering. Probeer allemaal apps zoveel mogelijk in één keer te gaan installeren of downloaden en plak dan na afloop alle apps die jou interesseren direct in de winkelwagen bij Google Play Store.

Laatste redmiddel: Uw apparaat opnieuw instellen

Het laatste redmiddel tegen problemen met uw Android apparaat is om het apparaat opnieuw in te stellen. Dit kan door op het pictogram van het apparaat te klikken en het menu in te vullen. Hierna kunt u de instellingen aanpassen zoals bijvoorbeeld wallpaper, locatie en huidige berichtgeving.

Video: How to stop unwanted downloads on android smartphones

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten