HomeTechnologieComputerEen aanklikbare inhoudsopgave maken in Google docs

Een aanklikbare inhoudsopgave maken in Google docs

Het maken van een aanklikbare inhoudsopgave in Google docs is een goed idee als je een blog wilt starten, want dan heb je meteen alles in huis om artikelen op je site of blog te maken. Je hoeft alleen maar naar Google docs te gaan en de juiste toolbox in te voeren. In dit artikel lees je meer over wat je allemaal kan doen met deze toolbox en hoe je aanklikbare inhoudsopgaven kunt maken.

Een inhoudsopgave toevoegen

Wanneer je in Google docs een inhoudsopgave toevoegt, dan bepaalt Google automatisch de opzet van de inhoudsopgave. Je kunt dit aanpassen door te kiezen voor een inhoudsopgave die bestaat uit tabellen of artikelen. Maar ook als je wilt dat Google aangeeft wat voor inhoud het document moet bevatten, is het mogelijk om een aanklikbare inhoudsopgave te maken.

Een inhoudsopgave bewerken

Begin met het maken van een basisopgave. Dit doe je door de documenten die u wilt gebruiken als basis voor uw aanklikbare inhoudsopgave in te voeren. Klik op “Inzetten” om het onderdeel “Samenvatting tabellen” te openen. Klik hierna op “Nieuwe tabel“, type de naam van de tabel waarin uw inzetten liggen en druk op “OK“. Het nieuwe venster wordt geopend. Kies nu het onderwerp dat u wilt toevoegen aan de tabel en druk op “Toevoegen“. U krijgt nu een lijst met alle documentnamen die zijn geïnterpreteerd naar nummers.

Video: Build Interactive , Hyperlinked Table of Contents in Google Docs

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten