HomeTechnologieComputerGebruiker verwijderen (of herstellen) in Windows 10

Gebruiker verwijderen (of herstellen) in Windows 10

Welkom terug, Windows 10-gebruikers! Vandaag gaan we het hebben over een van de meest gevreesde taken: het verwijderen of herstellen van gebruikersaccounts. Of je nu een oude gebruiker wilt wissen om ruimte te maken voor iets nieuws, of per ongeluk een belangrijk account hebt verwijderd en wanhopig op zoek bent naar manieren om deze te herstellen – we’ve got you covered! In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over het verwijderen (of herstellen) van gebruikers in Windows 10. Dus lees snel verder en ontdek hoe je moeiteloos jouw computer weer helemaal up-to-date kunt krijgen!

Gebruiker verwijderen in Windows

U kunt een gebruiker verwijderen via de ‘Gebruikers en groepen‘ pagina in de ‘Instellingen‘ app. Klik hiervoor op ‘Start‘, typ ‘instellingen‘ in het zoekvak en selecteer de ‘Instellingen‘ app in de resultaten. Selecteer vervolgens ‘ Accounts > Family & other people > Other people‘.

Op de ‘Other people‘ pagina klikt u op de knop ‘Verwijder account‘ onder aan het scherm. Klik in het pop-upvenster dat verschijnt op de knop ‘Ja‘.

Als u later besluit dat u toch niet zonder die gebruiker wilt, kunt u deze gemakkelijk weer herstellen. Ga hiervoor naar dezelfde pagina (‘Accounts > Family & other people > Other people‘) en klik op de knop ‘Account herstellen‘.

Gebruikers account verwijderen via Windows instellingen

In sommige gevallen, bijvoorbeeld als je een oudere versie van Windows 10 gebruikt, kun je een gebruikersaccount niet verwijderen via de ‘Gebruikers en groepen‘ sectie in Instellingen. In dat geval moet je het account verwijderen via de opdrachtprompt of Power Shell.

Microsoft account verwijderen

Windows 10 biedt twee opties voor het verwijderen van een gebruiker: lokaal of via een Microsoft-account. Als u een gebruiker wilt verwijderen die is aangemaakt met een Microsoft-account, moet u inloggen op het account en deze verwijderen via de Microsoft-website.

Gebruikers account opnieuw instellen

Om een gebruikersaccount opnieuw in te stellen, ga je naar Instellingen > Accounts > Familie en andere mensen. Klik vervolgens op de gebruiker die je wilt verwijderen en selecteer Account verwijderen.

Video: How to repair deleted user folder in Windows 10

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten