HomeTechnologieComputerHerstelpartities verwijderen van harde schijf in Windows

Herstelpartities verwijderen van harde schijf in Windows

Er zijn veel redenen waarom u een herstelpartitie van uw harde schijf in Windows wilt verwijderen. Misschien hebt u een nieuwe computer gekocht en bent u de oude aan het opruimen, of misschien hebt u meer opslagruimte nodig voor andere bestanden. Wat de reden ook is, hier leert u hoe u stap voor stap eenvoudig een herstelpartitie kunt verwijderen van uw harde schijf in Windows.

Wat is een herstel partitie in Windows 10/8/7?

Als je Windows 10/8/7 opnieuw installeert, wordt een herstelpartitie aangemaakt. Dit is een aparte partitie waarop de besturingssysteemgegevens worden opgeslagen. De herstelpartitie maakt het mogelijk om je pc terug te zetten naar de fabrieksinstellingen of een vorige back-up als er iets fout gaat met het systeem. Soms kan het handig zijn om de herstelpartitie van je harde schijf te verwijderen, bijvoorbeeld als je ruimte wilt besparen of als je problemen ervaart met het herstellen van het systeem.

Twee vormen van een herstel partitie

Een herstelpartitie is een op zichzelf staande partitie die door de fabrikant van de computer is aangemaakt en bevat alle bestanden die nodig zijn om uw computer te herstellen naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen.

Een recovery image-partitie bevat een kopie van het huidige besturingssysteem, drivers, programma’s en gebruikersgegevens. U kunt deze partitie gebruiken om uw computer te herstellen naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen zonder dat u eerst een back-up hoeft te maken. Echter, als er problemen optreden met het huidige besturingssysteem, kunt u niet meer inloggen op de recovery image-partitie. In dit geval moet u contact opnemen met de technische support voor hulp bij het maken van een back-up van uw gegevens.

Hoe een herstelpartitie te verwijderen in Windows 10/8/7 (stap-by-step-gids)

Herstelpartities verwijderen van een harde schijf in Windows is niet zo moeilijk. Er zijn twee manieren om dit te doen. U kunt de herstelpartitie verwijderen met de opdracht Diskpart. Stap voor stap gids:

  1. Open het opdrachtprompt (cmd.exe). Voer als administrator uit door te klikken op Start, typ cmd en druk vervolgens op Ctrl + Shift + Enter.
  2. Type list volume en druk vervolgens op Enter om alle volumes weer te geven die beschikbaar zijn op de computer.
  3. Identificeer het volume dat de herstelpartitie bevat die u wilt verwijderen. Als u niet zeker bent, kunt u de grootte van elk volume controleren door list volumegrootte te typen en vervolgens op Enter te drukken. De herstelpartitie is meestal ongeveer 500 MB groot, maar kan afhankelijk van het systeem dat u gebruikt, kleiner of groter.

Video: How To Delete Healthy / Recovery Partition Windows 10 (2022)

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten