HomeTechnologieSpeakerGewone speakers draadloos maken

Gewone speakers draadloos maken

Het was al een tijdje bekend dat je als consument ook draadloos kunt streamen op je smartphone of tablet. Maar wat doe je dan als je geen geluid wilt horen van hetpersoneel in de winkel of bij de supermarkt? Welke versterker kan ik gebruiken? We vertellen je alles over draadloze speakers!

Hoe installeer je een draadloze speaker kit?

Ga naar de website van de fabrikant van je draadloze speaker kit. Op deze website vind je informatie over het installeren van de draadloze speaker kit en de mogelijkheden die dit met zich mee brengt. Ook vind je hier onder andere instructies over het plaatsen van de speaker kit op een muur of tafel.

Vul alle gegevens in van je draadloze speaker kit, zoals modelnummer, type muur of tafel waarop hij gestoken moet worden en juiste bevestigingspunten (meestal lijsten). Let ook op het aantal kanalen dat er in de kit zitten: vaak komen er maar 2 of 4 tegelijk in voor. Indien er meer dan 4 kanalen zijn besteed aan één speaker, dan is het raadzaam om fragmenteren te gaan doen: bijvoorbeeld door twee kanalen af te spuiten als “Left” en “Right“, terwijl je ook nog “Center” en “Subwoofer” gaat gebruiken.

Kies een draadloze speaker kit

Er zijn verschillende types van draadloze speaker kits op de markt, zoals Bluetooth®– en NFC-speakers. Je moet nagaan of de verbinding stabiel is, of de kit beschikt over een goede afstandsbediening. Veel kits beschikken ook over FM radiofunctie, waardoor je muziek door het huis kunt luisteren. Kijk ook naar reviews om tot een juiste keuze te komen.

Sluit de zender aan

Het sluiten van de zender aan is eenvoudig: je kunt hem aansluiten op je computer of mobiel. Als je de zender gaat sluiten, wordt hij automatisch uitgeschakeld. Je kan hem ook uitschakelen door het apparaat uit te schakelen. Je kunt ook de zender uitschakelen door met de muis over het scherm te wijzen naar het woord “Zendercontrole“. Onderaan het scherm vind je dan een kaartje met alle mogelijkheden voor de zender.

Sluit de ontvanger aan

Je sluit de ontvanger aan op je computer of mobiel, zodat je het geluid van je speakers ook op afstand kunt horen. Je kan hem ook op je kamer of woonkamer hangen.

Test het systeem!

Het is mogelijk om gewone speakers draadloos aan te sluiten. Dit doe je door ze in een netwerk te stellen en het systeem “op de juiste afstand” van de speakers te plaatsen. Deze test leert je hoe je dit kan doen.

  1. Kies een apparaat dat audio uitzending opneemt: er zijn veel gratis apps beschikbaar die dit doen, zoals Spotify en Pandora. Klik op het apparaat dat audio uitzending opneemt en klik dan op “zonder verbinding“.
  2. Schakel het systeem in met je wifi-netwerk: druk naar links om het systeem in te starten of selecteer het onderwerp “toestel instellen” in de menu’s ernaast en klik dan op “Wifi“. Schakel nu het systeem in met je wifi-netwerk.
  3. Ga naar de website van de speaker: volg de link die bij je speaker verschijnt en bekijk dan hoe je hem moet inschakelen.

Video: How To Make Wired Speakers Wireless: Two Takes

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten