HomeTechnologieGoogle Agenda op Windows-bureaublad

Google Agenda op Windows-bureaublad

Google Agenda is een handige tool om uw afspraken en taken te beheren. Als u het gemakkelijk wilt maken om inzicht te krijgen in uw dagelijkse activiteiten, dan hebt u toegang nodig tot deze agenda vanaf elke locatie. Gelukkig biedt Windows-gebruikers de mogelijkheid om hun Google Agenda op hun bureaublad te bekijken met behulp van verschillende tools. In dit artikel worden manieren besproken om Google Agenda op uw Windows-bureaublad weer te geven.

Maak een browserbladwijzer

 1. Klik op het menu Start en typ ‘agenda‘ in het zoekvak.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de Google Agenda-app en selecteer Vergrendelen op taakbalk.
 3. Sleep de Google Agenda-app naar een leeg gebied op uw bureaublad.
 4. Klik met de rechtermuisknop op de vastgepinde Google Agenda-app en selecteer Meer > Bestandslocatie openen.
 5. In het locatievenster dat wordt geopend, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand googlecalendar.exe en selecteert u Snelkoppeling maken.
 6. Sleep de snelkoppeling die u zojuist hebt gemaakt naar uw bureaublad (of waar u maar wilt).
 7. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteer Eigenschappen in het contextmenu dat verschijnt.
 8. Op het tabblad Snelkoppeling van het eigenschappenvenster typ je “Google Agenda” in het veld “Typ een naam voor deze snelkoppeling:” en klik je op OK als je klaar bent.

Maak een snelkoppeling met Chrome

Er zijn verschillende manieren waarop u Google Agenda kunt bekijken op uw Windows-bureaublad. Een van de eenvoudigste manieren is door een snelkoppeling te maken met Chrome.

Volg de onderstaande instructies om een snelkoppeling naar uw Google Agenda-agenda te maken

 1. Open Chrome en ga naar google.com/calendar.
 2. Klik met de rechtermuisknop op het tabblad en selecteer “Bladwijzer toevoegen“.
 3. In het pop-upvenster dat verschijnt, voert u een titel in voor de bladwijzer en klikt u op “Toevoegen“.
 4. U ziet nu een bladwijzer in uw browser die naar uw Google Agenda-pagina leidt. Klik met de rechtermuisknop op de bladwijzer en selecteer “Eigenschappen“.
 5. In het pop-upvenster dat verschijnt, verandert u het pad van de bladwijzer in chrome://newtab en klikt u op “OK“.

Gebruik de Outlook Web App

De Outlook Web App is een web-based versie van Microsoft Outlook. Het kan handig zijn om deze te gebruiken in plaats van de desktop versie van Outlook, omdat het overal toegankelijk is via internet. U hoeft alleen maar in te loggen op uw Outlook Web App-account en u kunt direct aan de slag.

GMinder

GMinder is een gratis Google Calendar-extensie voor Windows die u toestaat om agenda-items op uw bureaublad weer te geven. Het is eenvoudig te gebruiken en kan worden geconfigureerd om elke gewenste kalender weer te geven die u in Google Calendar hebt.

Hoe krijg je toegang tot Google Agenda?

Om toegang te krijgen tot Google Agenda, moet u eerst inloggen op uw Google-account. Als u nog geen Google-account hebt, kunt u een account aanmaken door naar de Google Account-pagina te gaan en de instructies daar te volgen.

U kunt ook toegang krijgen tot Google Agenda door de website van Google Calendar te bezoeken. Op de website van Google Calendar vindt u een knop met de tekst “Inloggen” of “Aanmelden“. Klik hierop om in te loggen op uw account.

Video: GOOGLE CALENDAR On Desktop

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten