HomeIoTGoogle HomeGoogle Assistant: deze 5 trucs moet je beslist kennen

Google Assistant: deze 5 trucs moet je beslist kennen

Welkom bij deze blog over de Google Assistant! Als je deze handige spraakassistent al gebruikt, dan weet je waarschijnlijk hoeveel tijd en moeite hij kan besparen. Maar wist je dat er nog meer trucs zijn die het gebruik van de Google Assistant nog gemakkelijker maken? In dit artikel zullen we vijf geheime trucjes delen die elke gebruiker zou moeten kennen om het meeste uit hun Google Assistant te halen. Lees verder en ontdek hoe jij jouw dagelijkse taken met één commando kunt uitvoeren!

Je Google Assistant heeft een geheime naam

Wist je dat jouw Google Assistant een geheime naam heeft? Hoewel deze functie niet zo bekend is, kan het erg handig zijn als je meerdere apparaten met de Google Assistant hebt gekoppeld. De standaardnaam is “Hey Google” of “Oké Google“, maar je kunt ook kiezen voor de naam van jouw keuze.

Om dit te doen, moet je naar de instellingen van jouw apparaat gaan en vervolgens naar ‘Google-Assistent‘. Kies daarna voor ‘Assistent-apparaten‘ en selecteer het apparaat waarvoor je een nieuwe naam wilt instellen. Vervolgens kun jij zelf bepalen welke naam jij gaat gebruiken om de assistent te activeren.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor “Hallo Assistent” of “Doe iets leuks“. Het maakt niet uit welke naam jij kiest, zolang het maar uniek is en geen andere woorden in huis activeert. Zo ben jij er zeker van dat alleen jouw stemopdrachten worden herkend door jouw eigen persoonlijke assistent.

Met deze truc wordt het nog gemakkelijker om snel toegang te krijgen tot informatie zonder handmatig op zoek te hoeven gaan naar wat je nodig hebt. Dus waar wacht je nog op? Ga snel aan de slag en stel nu zelf een gepersonaliseerde geheime naam in!

Verander de stem van je spraakassistent

Wil je je Google Assistant echt naar eigen smaak aanpassen? Dan moet je zeker weten dat de stem bij jouw stijl past. Gelukkig is het heel gemakkelijk om de standaardstem van Google te veranderen in een andere optie.

Je kunt kiezen uit verschillende stemmen, waaronder mannelijke en vrouwelijke varianten met diverse accenten. Je kunt zelfs kiezen voor beroemdheden als John Legend of Issa Rae!

Om de stem van je assistent te wijzigen, open je simpelweg de instellingen op jouw apparaat en ga naar “Google Assistent“. Tik dan op “Assistentstem” en selecteer welke stem jij wilt gebruiken.

Het kan zijn dat sommige talen nog niet beschikbaar zijn met elke optie, maar er worden steeds meer mogelijkheden toegevoegd om uit te kiezen.

Nadat jij jouw favoriete stem hebt gekozen, zal deze direct worden geactiveerd wanneer jij gebruik maakt van spraakopdrachten voor jouw assistent.

Probeer verschillende opties totdat jij dé perfecte match hebt gevonden die bij jou past!

Geef Google Assistant meerdere spraakopdrachten in één zin

Een van de handigste trucs die je kunt leren voor Google Assistant, is het geven van meerdere spraakopdrachten in één zin. Dit is vooral handig als je snel verschillende taken wilt uitvoeren zonder elke keer opnieuw een nieuwe opdracht te hoeven geven. Maar hoe doe je dat?

Allereerst moet je er rekening mee houden dat niet alle talen en dialecten deze functie ondersteunen. In Nederland werkt deze functie echter prima met zowel Engels als Nederlands.

Ten tweede moet je ervoor zorgen dat de opdrachten natuurlijk klinken en elkaar logisch opvolgen. Anders kan Google Assistant ze mogelijk niet begrijpen of verwarren.

Om meerdere spraakopdrachten te geven, begin je simpelweg met “Hey Google” of “Oké Google“. Vervolgens kun je bijvoorbeeld vragen om het weerbericht voor vandaag en daarna om een herinnering in te stellen voor morgenochtend.

Het mooie hiervan is dat je ook nog eens tijd bespaart door niet telkens dezelfde woorden en commando’s te herhalen. Probeer het zelf maar eens uit!

Vertaling in real time

Een van de handigste trucs die je kunt gebruiken met Google Assistant is het vertalen van woorden en zinnen in real time. Of je nu een internationale reiziger bent of gewoon geïnteresseerd bent in andere talen, deze functie kan heel handig zijn.

Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je taalinstellingen correct zijn ingesteld op jouw voorkeurstaal en de taal waarin je wilt vertalen. Vervolgens kun je simpelweg aan Google Assistant vragen om iets te vertalen, bijvoorbeeld “Vertaal ‘Hoe gaat het?’ naar het Frans“. Je krijgt dan direct een gesproken en geschreven antwoord terug.

Wat deze functie nog handiger maakt, is dat Google Assistant ook eigenlijk hele zinnen kan vertalen in plaats van alleen maar losse woorden. Dit betekent dat als iemand tegen jou praat in een andere taal, jij dit eenvoudig kunt begrijpen door middel van de real-time vertaling.

Of je nu thuisblijft of op avontuur gaat over de hele wereld: met deze truc heb jij altijd een persoonlijke tolk bij de hand!

Stel je persoonlijke alias in

Zoals je ziet, zijn er veel handige trucjes die je kunt gebruiken om het meeste uit je Google Assistant te halen. Maar er is nog één laatste ding dat we met je willen delen: het instellen van een persoonlijke alias. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld niet wilt dat Google Assistant steeds jouw volledige naam noemt, of als je gewoon een leuke bijnaam hebt waarvan jij vindt dat de assistent deze moet gebruiken.

Om dit in te stellen ga naar de instellingen van de app en kies voor “persoonlijke info“. Hier kun jij aangeven hoe jij genoemd wilt worden door de assistent. Zo kun jij voortaan op een persoonlijke manier communiceren met jouw spraakassistent.

Met deze vijf trucs heb jij alvast een goed begin gemaakt om alles uit jouw Google Assistant te halen wat erin zit. Dus waar wacht je nog op? Ga snel aan de slag en ontdek nog meer handige mogelijkheden!

Video: 10 Cool Google Assistant Tricks You Should Know

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten