HomeTechnologieZo installeer je Google Lens (Android en iOS)

Zo installeer je Google Lens (Android en iOS)

Ben je ooit op zoek geweest naar informatie over een object of plek, maar wist je niet hoe je het moest vinden? Met Google Lens hoef je alleen maar een foto te maken en de app doet de rest! Deze handige tool maakt gebruik van beeldherkenningstechnologie om tekst, afbeeldingen en zelfs objecten te identificeren. Maar hoe installeer je Google Lens op jouw Android- of iOS-apparaat? In deze blogpost laten we het je stap voor stap zien!

Wat kan ik met Google Lens?

Google Lens is een handige tool die je helpt om informatie te vinden over objecten, afbeeldingen en teksten. Het kan ook nuttig zijn voor het maken van notities of zelfs vertalingen! Met Google Lens kun je bijvoorbeeld informatie krijgen over bezienswaardigheden tijdens een reis, de naam en prijs van producten in winkels, of de betekenis van onbekende woorden op straatnaamborden.

Eén van de interessante functies is dat zelfs tekst uit afbeeldingen kan lezen. Hierdoor hoef je niet langer handmatig gegevens zoals adressen of telefoonnummers over te typen – gewoon een foto maken en klaar!

Als je graag kookt dan ben je vast wel eens tegen receptpagina’s aangelopen waarbij het lastig was om alle ingrediënten correct uit te spreken. Ook hier komt de service goed tot z’n recht! Richt simpelweg jouw camera op de lijst met ingrediënten en laat de app ze automatisch herkennen.

Met al deze handige functies worden heel wat taken vereenvoudigen voor jou als gebruiker. Laten we nu kijken hoe we deze geweldige tool kunnen installeren op onze Android- en iOS-apparaten!

Google Lens in Google Camera-app

Een van de meest handige functies is dat het geïntegreerd is in de Google Camera-app. Dit betekent dat je direct op een object of tekst kunt richten om meer informatie te krijgen zonder naar een andere app te hoeven gaan.

Om toegang te krijgen tot Google Lens via de camera-app, open je gewoon de app en tik je op het vierkante pictogram in het midden van het scherm om foto’s te maken. Vanaf daar moet u op zoek gaan naar het kleine “Google Lens” -pictogram aan de onderkant van uw scherm. Zodra u hierop tikt, verschijnt er een zoeker waarin u uw camera kunt gebruiken om elk object vast te leggen en informatie over dit item kunt ontvangen.

Met deze integratie kun je ook eenvoudig QR-codes scannen door simpelweg met de camera over hen heen te zweven. Het kan ook helpen bij vertalingen wanneer u zich in een ander land bevindt en niet bekend bent met hun taal.

Dus als je graag snelle toegang wilt hebben tot alle mogelijkheden, installeer dan zeker deze handige tool in uw Android- of iOS-toestel vandaag nog!

Google Lens installeren op Android

Wil je Google Lens op je Android-apparaat installeren? Volg dan deze simpele stappen om van de geweldige functies van Google Lens te genieten.

Allereerst moet je ervoor zorgen dat jouw apparaat het nieuwste besturingssysteem heeft. Zorg er ook voor dat jouw camera-app up-to-date is – dit kan via de Play Store.

Vervolgens kun je de app downloaden door naar de Play Store te gaan en ‘Google Lens‘ in het zoekvak te typen. Tik vervolgens op ‘Installeren‘.

Als alternatief kun je ook toegang krijgen via de Google Assistant-app, die al standaard op veel Android-telefoons is geïnstalleerd. Houd eenvoudigweg de startknop ingedrukt of roep “OK, Googleom toegang te krijgen tot Assistant en klik vervolgens op het icoontje bovenaan in beeld om een ​​foto te maken met behulp van Google Lens.

Eens geïnstalleerd, kun je nu profiteren van alle handige functies van deze baanbrekende technologie!

Installeer Lens op iOS

Als je een iOS-apparaat gebruikt, volg dan deze stappen om Google Lens te installeren:

  • Ga naar de App Store op je apparaat en zoek naar de Google Photos-app.
  • Download en installeer de app.
  • Open de app en log in met je Google-accountgegevens als dat nodig is.
  • Tik op het pictogram (het ziet eruit als een afbeelding met golflijnen) onderaan het scherm om aan de slag te gaan.

Nu kun je objecten scannen of foto’s maken met behulp van Google Lens op iPhone of iPad!

Met deze eenvoudige stappen kun jij ook gemakkelijk gebruikmaken van alle handige functies die Google Lens biedt, ongeacht welk mobiel besturingssysteem je hebt!

Video: How to Install & Use Google Lens on Your iPhone | Guiding Tech

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten