HomeTechnologieSpeakerJe Google Nest-speaker of -scherm verbinden met wifi

Je Google Nest-speaker of -scherm verbinden met wifi

Ben jij de trotse eigenaar van een Google Nest-speaker of -scherm, maar heb je moeite om deze met wifi te verbinden? Geen zorgen, wij hebben de oplossing voor jou! In dit blogartikel laten we je zien hoe je gemakkelijk en snel jouw speaker of scherm kunt koppelen aan een nieuw wifi-netwerk. Of misschien wil je gewoon het huidige wifi-netwerk in de Home-app wijzigen? Ook daarvoor hebben we handige stappen voor je klaarstaan. Lees dus snel verder en leer hoe jij eenvoudig verbinding maakt met het internet via jouw Google Nest-apparaat.

Je speaker of scherm verbinden met een nieuw wifi-netwerk

Als je onlangs een nieuw wifi-netwerk hebt gekregen, of als je gewoon jouw Google Nest-speaker of -scherm wilt koppelen aan een ander netwerk, dan zijn er een aantal stappen die je moet volgen om dit voor elkaar te krijgen. Ten eerste is het belangrijk dat de speaker of scherm zich binnen bereik van het nieuwe wifi-netwerk bevindt.

Om te beginnen open je de Google Home-app op jouw smartphone en selecteer je de speaker of het scherm dat je wilt verbinden met het nieuwe wifi-netwerk. Ga vervolgens naar ‘Instellingen‘ en tik op ‘Wifi‘. Hier heb je de mogelijkheid om handmatig verbinding te maken met een nieuw netwerk door op ‘Netwerken weergeven‘ te tikken.

Zodra de app beschikbare netwerken heeft gevonden, selecteer dan het nieuwe wifi-netwerk waarmee jij jouw apparaat wilt verbinden. Voer indien nodig ook het wachtwoord in om toegang te krijgen tot dit netwerk.

Wanneer alles correct is ingesteld zal Google Nest automatisch verbinding maken met het nieuwe wifi-netwerk en kun jij genieten van alle functies die deze slimme apparaten bieden! Het kan eventjes duren voordat jouw speaker of scherm weer online komt nadat deze succesvol is aangesloten op de nieuwe draadloze router.

Het wifi-netwerk in de Home-app wijzigen

Als je een Google Nest-speaker of -scherm hebt, moet je deze verbinden met wifi om er optimaal gebruik van te kunnen maken. Soms kan het echter nodig zijn om het wifi-netwerk waarmee de speaker is verbonden, te wijzigen. Gelukkig is dit heel eenvoudig te doen via de Home-app.

Om het wifi-netwerk in de Home-app te wijzigen, open je eerst de app en selecteer je het apparaat dat je wilt aanpassen. Vervolgens tik je op “Instellingen” en scrol naar beneden tot “Wifi“. Hier kun je opnieuw verbinding maken met een ander netwerk door simpelweg het nieuwe wachtwoord in te voeren.

Als alternatief kun je ook kiezen voor “Netwerken beheren” onderaan deze pagina. Dit geeft toegang tot alle beschikbare wifi-netwerken in jouw buurt en stelt gebruikers in staat handmatig verbinding te maken met elk gewenst netwerk.

Eén ding om op te merken bij het wijzigen van jouw Nest-speaker of -scherm naar een nieuw wifi-netwerk: zorg ervoor dat beide apparaten zich binnen bereik bevinden van hetzelfde wifi-signaal voordat u begint met instellen of aanpassingen maakt!

Wifi Google Home resetten

Als je nog steeds problemen ondervindt bij het verbinden van je Google Nest-speaker of -scherm met wifi, kun je overwegen om de wifi-instellingen van de Google Home-app te resetten. Dit kan helpen als er een conflict is tussen het apparaat en het netwerk.

Om de wifi-instellingen te resetten, houdt je de resetknop aan de achterkant van je apparaat ingedrukt totdat het lampje begint te knipperen. Open vervolgens de Home-app en voeg opnieuw een nieuw apparaat toe door naar ‘Apparaten‘ te gaan en op ‘+’ te tikken. Volg daarna gewoon dezelfde stappen als voorheen om verbinding te maken met wifi.

Door deze simpele stappen uit te voeren, zou je nu in staat moeten zijn om zonder problemen verbinding te maken met internet via jouw Google Nest-speaker of -scherm. Veel plezier!

Video: How to change Wi-Fi Networks of your Google Nest devices

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten