HomeTechnologieSpeakerGoogle Nest Audio koppelen met TV

Google Nest Audio koppelen met TV

Heb je ooit gewenst dat je muziek door het hele huis kon laten klinken, inclusief op de televisie? Of misschien heb je wel eens geprobeerd om een film of serie te kijken met slechts de luidsprekers van je tv en het viel tegen. Nou, we hebben goed nieuws voor jou! Met Google Nest Audio kan je gemakkelijk en draadloos verbinding maken met je TV en genieten van kraakhelder geluid in elke kamer. In deze blog post leggen we uit hoe je dit doet – lees snel verder!

Waarom je Google Nest Audio koppelen met je TV?

Google Nest Audio is een krachtige en compacte speaker die je makkelijk kunt koppelen met je televisie. Door de speaker te koppelen met je TV, profiteer je van verbeterde audio-kwaliteit. Google Nest Audio maakt gebruik van twee 4-inch woofers en twee 0,7-inch tweeters om een breed geluidsspectrum naar je toe te brengen. Daarnaast beschikt de speaker over Dolby Atmos-technologie, waardoor het geluid zich in alle richtingen voortplant. Dit zorgt ervoor dat je een unieke audiovisuele ervaring beleeft.

Mogelijkheden na Google Nest Audio verbinden met TV

Nadat je Google Nest Audio hebt verbonden met je TV, zijn er een aantal opties beschikbaar voor verdere gebruiksmogelijkheden. Zo kun je de TV bedienen met spraakopdrachten via de Google Assistent, of audio van de TV streamen naar de speaker(s) van het Nest-systeem. Bovendien kun je ook andere bronnen, zoals een mobiele telefoon of tablet, connecteren met de TV en streamen naar de speaker(s).

Dit heb je nodig om de Nest Audio met je smart TV te koppelen

Als je een Nest Audio wilt koppelen met je smart TV, heb je hiervoor een Chromecast of een Chromecast Ultra nodig. Je kunt deze aansluiten op een HDMI-poort op je tv. Vervolgens moet je de Nest Audio-app downloaden op je smartphone of tablet en deze koppelen met het apparaat waarop je de app hebt geïnstalleerd. Nadat dit is gelukt, selecteer je in de app ‘Nest Audio‘ als bron en start je afspelen.

Extra instellingen na het koppelen

  • Als je Google Nest Audio wilt gebruiken met een tv, moet je de tv aansluiten op het apparaat via een optische audio- of aux-kabel.
  • Vervolgens ga je naar de instellingen van de tv en selecteer je ‘Google Nest Audio‘ als de uitvoerapparaat.
  • In sommige gevallen is het nodig om de audio-instellingen van de tv aan te passen, zoals het volume of de equalizer.

Meerdere Google Nest Audio speakers?

Als u meerdere Google Nest Audio-speakers wilt koppelen met uw tv, kunt u de volgende stappen volgen:

  1. Stel het apparaat in waarmee u de Nest Audio-speakers wilt bedienen. Dit kan een smartphone, tablet of afstandsbediening zijn.
  2. Ga naar de instellingen van het apparaat en zoek naar de optie voor het koppelen van Bluetooth-apparaten.
  3. Zorg ervoor dat de Bluetooth-functie op uw tv is ingeschakeld.
  4. Selecteer de Google Nest Audio-speakers in de lijst met beschikbare apparaten op het apparaat waarmee u ze wilt bedienen. De speakers zullen nu gekoppeld zijn en audio via Bluetooth worden gestreamd vanaf uw tv.

Video: Google Nest Audio Unboxing en Installatie (Nederlands)

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten