HomeTechnologieComputerHoe kan ik woorden en tekens tellen in een Word-document?

Hoe kan ik woorden en tekens tellen in een Word-document?

Zoek jij een middel om alle woorden en tekens in een Word-document te tellen? Het lijkt wel of je daar al eerder over hebt gehoord, maar is het wel mogelijk? In dit artikel vind je welke software je kunt gebruiken om woorden en tekens in een document op te tellen.

Woorden en tekens tellen in Word

Het tellen van woorden en tekens in een Word-document kan je makkelijk afleiden uit de naam ervan: als je een woord in het document ziet staan met de letter A voorop, dan is dat het begin van de woordenlijst. Je kunt ook zien of een teken gevolgd wordt door een cijfer, of of er twee verschillende tekens op volgen. Als je alle woorden en tekens in het document wilt tellen, kun je beter even naar boven scrollen.

Woorden en tekens tellen in LibreOffice

In het freewareprogramma LibreOffice kan je woorden en tekens tellen. Klik op “Stel een nieuwe matrix in” in de toolbar, dan kies je “Kernwoorden en tekens” als tabbladonderdeel. Klik dan op de knop “Tellen“. In het volgende venster kun je aangeven welke letters en cijfers je wilt tellen. Je kunt ook eenvoudig alle letter en cijfertekens selecteren. Het resultaat van het tellen wordt vervolgens weergegeven in een matrix.

Woorden en tekens tellen in Pages

Als je digitale teksten wilt opnemen in een Word-document, kun je deze zowel met de muis als met de cursor bewerken. Bijvoorbeeld:

  1. Klik met de muis op het begin van het digitale text en trek erachteraan tot je een voetafdruk neemt.
  2. Druk op Ctrl+A (Windows) of Cmd+A (Mac) om alle tekens in het document te selecteren.
  3. Klik dan op menuoptie Tekens -> Toetsenbord -> Selecteren als naam voor het toetsingssysteem van Word.
  4. Ga nu naar Standaardbeheer -> Tekens -> Gerelateerd selecteren en schakel ‘Selecteer Alle Tekens‘ in op het gekozen toetsingssysteem.

Woorden en tekens tellen in WordPad

Je kan woorden en tekens tellen in een Word-document door de volgende stappen te nemen:

  1. Schrijf de tekst in het Word-document.
  2. Ga naar “Werkblad” en klik op “teksten toevoegen“.
  3. Kies het gedeelte van het document dat je wilt tellen en druk op “Toevoeg“.
  4. Ga naar “Spelling & Grammatica” en vul de spellingsinformatie in.

Video: Aantal woorden in MS Word document tellen (in 30 seconden)

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten