HomeTechnologieHomebrew op je Wii installeren

Homebrew op je Wii installeren

Nintendo’s Wii-systeem heeft een ingebouwd homebrew-kanaal waarmee gebruikers verschillende homebrew-toepassingen op hun console kunnen installeren. Dit artikel laat zien hoe je het Homebrew-kanaal op je Nintendo Wii installeert met behulp van de Homebrew Launcher-applicatie.

(Her)introductie van het Homebrew-kanaal

Met het Homebrew-kanaal kun je ook homebrew software installeren op je Nintendo Wii. Dit is software die niet wordt geleverd door de fabrikant, maar vanaf jouw Wii zelf gemaakt wordt. Zo kunnen verschillende programma’s en applicaties worden geïnstalleerd, die je alleen via dit kanaal kan gebruiken. Daarnaast zijn er ook weer verschillende manieren om homebrew software te verwerken op je Nintendo Wii. Hieronder staan een aantal voordelen van het Homebrew-kanaal op de Nintendo Wii voor jou samengevat:

 • Je kan homebrew software direct uitbreiden of aanpassen naar je wensen;
 • Je ontdekt voordelige en originele games en apps;
 • Je hoeft niks met copyrightbegrenzingen overeen te komen;
 • Het is gratis!

De LetterBomb-exploit gebruiken om HBC te installeren

Het Homebrew-kanaal is een onderdeel van het open source firmware HBC. Dit kanaal biedt toegang tot blokkerende homebrew software en andere geschikte applicaties voor de Nintendo Wii. Door het gebruik van een LetterBomb-exploit kan je HBC installeren zonder problemen.

Om te beginnen, moet je de LetterBomb-exploit downloaden op een website die homebrew software aanbiedt. Voordat je dit doet, moet je weten dat het Homebrew-kanaal geheim is voor Nintendo en dat ze er allerlei maatregelen op nemen om het te beschermen. Als je de exploit neemt, zou je dan ook wel willen weten of de exploit correct werkt. Let daarom goed op!

Na het downloaden van de exploit, moet je hem naar jouw Wii kijken. Je kunt hem ook in jouw Wii’s fysieke discdrive plaatsen (als die er nog staan). Na-opladen is niet nodig, want hij wordt automatisch verbonden met jouw Wii wanneer hij geïnstalleerd wordt.

Het installeren van het Homebrew-kanaal en BootMii

Het installeren van het Homebrew-kanaal op de Nintendo Wii is heel eenvoudig. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar ik vind het hieronder een uitgebreide en praktische methode.

 1. Ga naar je Wii’s Homebrew-systeem en klik op “Installaties” (of tijdens het spelen van een homebrew programmeer je op “Tools“).
 2. Klik dan op “Homebrew Channel Installer” of volg de instructies in het instellingsmenu voor jouw Wii.
 3. Je kunt nu kiezen of je hem wilt gebruiken als bron voor homebrew software of games (dit wordt geregeld aan de hand van je account bij Nintendo). Ga naar “System Settings” en druk daarna op “+Add Source“. Type in de URL waarop je hebt ingesteld dat je homebrew systeem hoort te zijn, sleutelwoord “Wii” in het adresbalkje bovenaan in plaats van HOMEBREW en druk vervolgens OK toe.

Het Homebrew-kanaal op een gemakkelijke manier installeren met FlashHax

Als je Nintendo Wii wilt gebruiken voor het gebruik van homebrew-applicaties, betaal je een prijs voor de firmware die Nintendo aanbiedt. Om homebrew op de Nintendo Wii te kunnen installeren, dien je een ​het volgende apparaat voor hardware te gebruiken:

 • FlashHax (www.flashhax.eu);
 • USB-kabel van je Nintendo Wii;
 • De software die je wil installeren op de Nintendo Wii;
 1. Klik op Start en selecteer Voertuigen en bestanden in het venster dat verschijnt.
 2. Klik op Installaties en downloads en ga naar het Homebrew-kanaal om een account te maken of om jouw bestaande account aan te passen.
 3. Volg de instructies om flashhax te laden met jouw firmware versie, waarna homebrew wordt geladen in de geheugenkaart van je Nintendo Wii.
 4. Ga naar de homebrew-applicatie die je wilt installeren en druk op Aansluiten om ze naar boven te bladeren.
 5. Druk op Exit om terug naar de Homebrew-homepage.

Video: How to Install the Homebrew Channel on Nintendo Wii! No SD Card!

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten