nieuws

NEN richt normcommissie op over Internet of Things

HSE

NEN organiseert een startbijeenkomst over de oprichting van een normcommissie voor Internet of Things.

NEN richt normcommissie op over Internet of Things

Om de belangen van Nederlandse organisaties te vertegenwoordigen, start NEN met de oprichting van een normcommissie over IoT. Belanghebbenden kunnen meepraten en zo bijdragen aan de verdere ontwikkeling van IoT-standaarden door lid te worden van deze normcommissie. Het standaardisatiewerk van de nieuwe groep betreft onder andere sensor networks, IoT-architectuur, interoperabiliteit, wearables, industrial IoT, IoT trustworthiness en real time IoT.

IOT-standaarden

Deelname aan de normcommissie kan bijdragen aan onder andere de bepaling van de Nederlandse IoT-standaardisatie agenda. Ook is het mogelijk  invloed uit te oefenen op de inhoud van mondiale IoT-standaarden.
De startbijeenkomst van de normcommissie is vrijdag 8 september.

Meer over dit onderwerp: InstallatieJournaal

Reageer op dit artikel