HomeTechnologieLaptopZo kun je je iMac als extern scherm gebruiken

Zo kun je je iMac als extern scherm gebruiken

Wil je je iMac gebruiken als extern monitor? Het lijkt misschien een radicale uitdaging, maar dat kan wel. In dit artikel leg ik je uit hoe je het kan doen en welke voordelen er te behalen zijn.

Deze iMac modellen kun je als extern scherm inzetten

Je kunt je iMac als extern scherm gebruiken door hem in een behuizing te steken die voor deze doeleinden is ontworpen. Een aantal verschillende behuizingen zijn er beschikbaar, zoals het Apple Pro Display Dock en de ViewSonic VX222H-BK 22″ Ultra HD LED-backlit Monitor SCREEN.

Geschikte MacBook modellen

Heb je je MacBook als extern scherm gebruikt op je werk? Dan weet je dat het erg handig is om een goede modellen te vinden. Zo kun je je iMac als extern scherm gebruiken voor bijvoorbeeld online shoppen, films bekijken of je social media account beheren. Hieronder zijn een aantal goede modellen die zijn ontworpen voor het gebruik als extern scherm:

  • MacBook Pro 2018 met Touch Bar: Deze laptop is gemaakt om online te shoppen, films te kijken en social media posts te lezen. Het touchscreendisplay maakt het makkelijk om alle informatie op te zoeken.
  • MacBook Air 13-inch: Dit model is perfect voor degene die graag willetjes wil surfen en documentaires wil bekijken. Het lage energieverbruik en de snelle processor maken dit model erg geschikt voor het gebruik als extern scherm.

Software

Je iMac kan je als extern scherm gebruiken. Dit doe je door hem aan een monitor te koppelen of door hem op een ander apparaat aan te sluiten. Let op: als je je iMac als extern scherm gebruikt, dan mag hij geen geheugen meer beschikken. Je kunt het volgende doen om je iMac als extern scherm te gebruiken: Kies in je System Preferences de optie “Display“. Klik hierop en selecteer het type van monitor dat je wilt gebruiken. Vul de naam van het apparaat waarop je de content wilt laten zien in en druk op OK. Ga naar het webbrowser en open een pagina met PDF bestanden of TXT bestanden (bijvoorbeeld e-mail). Druk op de afstandsanalyseknop bovenaan het beeldscherm om het beeld van je iMac weg te schuiven en neem plaats aan het apparaat dat de content wil laten zien.

Zo gebruik je doelbeeldscherm modus

Het doelbeeldscherm van je iMac kan, zoals we nu weten, als extern scherm worden gebruikt. Dit is eenvoudig te doen, en het kost weinig moeite. Op deze manier kun je het scherm uitzenden op je tv of monitor.

  1. Open je iMac in het normale bedieningspaneel.
  2. Klik op “Doelbeeldscherm” (of beter: typ in “Doelbeeldscherm” in de zoekbalk).
  3. Klik op “Uitzenden met extern beeld“.
  4. Kies de afstand van je iMac tot het scherm dat je wilt uitzenden, en klik op “Uitzenden“.

Alternatieven

Wil je je iMac als extern scherm gebruiken? Dat kan! Daarnaast kan je ook je tablet of laptop als extern scherm gebruiken.

Een tablet of laptop is vaak kleiner en handiger om te gebruiken dan een iMac. Zo kun je bijvoorbeeld allerlei applicaties op je tablet of laptop openen, terwijl een iMac vaak beperkt is tot het openen van applicaties die specifiek voor de macOS-omgeving gemaakt zijn. Bovendien beschikken tablets en laptops over meer verschillende voetstukken en functies dan een iMac, zoals webcam’s, LTE verbindingen en draadloze netwerken.

Video: Kan je een iMac als tweede beeldscherm gebruiken?

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten