HomeIoTChromecastKan niet communiceren met Chromecast

Kan niet communiceren met Chromecast

Je zult het net zien, je wil een filmpje kijken via Chromecast, maar je apparaten communiceren niet. Ondanks dat Chromecast meestal goed werkt kunnen er alsnog wel eens problemen voorkomen. Lees verder om te ontdekken hoe je die op kunt lossen.

1. Controleer je WiFi-netwerk

Vraag je je af waarom Chromecast geen verbinding kan maken. Misschien heb je kortgeleden het wachtwoord van je router gewijzigd en ben je vergeten je Chromecast bij te werken. Hoe dan ook, dit probleem kun je makkelijk oplossen.

Zorg ervoor dat zowel het apparaat waarmee je media naar de Chromecast stuurt, als de Chromecast zelf, met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Chromecast opnieuw verbinden met internet

2. Verplaats je router

Dit lijkt misschien vrij voor de hand liggend, maar je internetsignaal kan gewoon te ver weg zijn van je Chromecast. Als je jouw tv niet dichter bij je router kunt zetten, probeer dan je router te verplaatsen naar een plek waar zowel je tv als het apparaat waar je media mee verstuurd een goed signaal ontvangen.

Nog geen oplossing?

Bekijk eens deze video met de 4 meest voorkomende problemen met de chromecast.

3.  Reset je modem of router

Als Chromecast nog steeds geen toegang krijgt tot het internet, schakel dan je modem en router uit (beide zijn vaak onderdeel van hetzelfde apparaat) en haal de stekker uit het stopcontact. Wacht ongeveer 10 seconden en sluit de stroom weer aan voordat je ze weer inschakelt (zet de modem als eerste aan en de router als tweede, als het losse apparaten zijn).

Wacht ongeveer 30 seconden tot 1 minuut voordat je de Chromecast weer probeert aan te sluiten.

4. Voer een fabrieksreset uit

Ondanks dat veel mensen hier huiverig voor zijn is de volgende oplossing het volledig terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Maar maak je geen zorgen, hiermee worden geen app-gegevens verwijderd. Het enige wat veranderd is dat je Chromecast-nummer wijzigt (wat geen verschil maakt voor jou of je apparaten). Daarna moet je wel het installatieproces opnieuw doorlopen.

Hoe je de Chromecast moet resetten is afhankelijk van het model Chromecast dat je hebt. Heb je een eerste of tweede generatie is, of een Chromecast Ultra. Je kunt in ieder geval de Google Home-app gebruiken om Chromecast te resetten of je houd de knop op de achterkant van je Chromecast ten minste 25 seconden ingedrukt. Zodra het scherm van je tv leeg is, kun je het loslaten en wachten tot het geheugen is gewist.

5. Controleer je netwerksignaal

Als een volledige reset niet werkt, kan het tijd zijn om naar de signaalinstellingen van je router te kijken. Er zijn twee frequentiebanden waarop WiFi-netwerken werken: 2,4GHz en 5GHz. Chromecasts werken alleen op 2,4GHz.

Ga naar de instellingen van je router (instructies staan meestal op de onderkant van je router) en controleer de frequentie waarop deze werkt. Selecteer 2,4GHz voor je Chromecast.

6. Werk de firmware van je router bij

Wanneer je inlogt in het instellingenmenu van je router, kan er een melding zijn over een firmware-update; als dat zo is, klik er dan op. Zelfs als het voor je huidige probleem geen verschil maakt, zal het je netwerk veiliger maken tegen bedreigingen van buitenaf. Altijd doen dus. 

Mochten deze oplossingen niet helpen om je probleem op te lossen en is je filmavondje volledig naar de maan, dan is het aan te raden om contact op te nemen met de klantenservice van je Chromecast. 

Reviews

Gerelateerde berichten