HomeTechnologieComputerLege rijen in Excel verwijderen

Lege rijen in Excel verwijderen

Excel is een goed tool om financiële gegevens te behandelen. Maar als je teveel data hebt, kan het zijn dat je niet meer weet hoe je die bestelde producten of diensten moet laten uitvoeren. Hieronder worden 2 eenvoudige manieren genoemd om lege rijen in Excel te verwijderen.

Methode 1: Verwijder lege rijen met de opdracht Ga naar speciaal

Ga naar het menuvenster “Rijen” en kies voor “Verwijder lege rijen“. Hierna krijg je een schaal met 3 opties (afhankelijk van welke verwijdering je wilt doen): Verwijderen alle lege rijen, Verwijderen alle lege rijen die langer dan x minuten zijn en Verwijderen alle lege rijen die langer dan y minuten zijn. Je kunt ook eenvoudig aangeven welke categorieën van rijen je wilt verwijderen (zoals “Aantal“, “Samenvatting“). Na het invoeren van je gegevens krijg je een resultaat screencast waarin deze methode stap-by-stap is uitgewerkt.

Methode 2: lege rijen verwijderen met de hulpkolom en de filterfunctie

  1. Voer de hulpkolom in om alle rijen met dezelfde naam te verwijderen.
  2. Ga naar het tabblad “Rijen” en selecteer een rij die je wilt verwijderen. Klik op het icoon “Herhalen” om deze rij opnieuw in je aantekeningen te zetten als leeg.
  3. Druk op de Ctrl-key en sla met de rechter muis over de rand van elke rij waarbinnen je wilt stoppen, totdat je alle gewenste rijen hebt gevonden. Klik dan op “Verwijderen“.
  4. Ga naar het tabblad “Rangschikking” en selecteer alle lege rijen onderaan in het beeld, totdat ze weg zijn van je sheet. Klik dan op “Verwijderen“.

Video: Excel – lege cellen verwijderen

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten