nieuws

Nieuwe kooksgashouder bij Tata Steel IJmuiden

Manufacturing

De nieuwe gashouder wordt tweemaal zo groot als de huidige en heeft een capaciteit van 50.000 kubieke meter. Daardoor kan het kooksgas op de site effectiever worden benut en hoeft er minder te worden gefakkeld.

Nieuwe kooksgashouder bij Tata Steel IJmuiden
Bij Tata Steel in IJmuiden werd half september de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuwe kooksgashouder (foto: Tata Steel)

Met de bouw van de installatie is een investering van 23 miljoen euro gemoeid. De nieuwe kooksgashouder wordt medio 2018 in gebruik genomen. ‘De bouw van de nieuwe kooksgashouder is een goed voorbeeld van hoe investeringen en het verminderen van onze impact op de omgeving hand in hand gaan bij Tata Steel’, aldus Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden. ‘Dankzij de verdubbeling van de capaciteit van de kooksgashouder zal er minder worden gefakkeld bij onze Kooks- en Gasfabrieken. Dat is goed nieuws voor het milieu en onze omgeving.’

Reageer op dit artikel