nieuws

Arco Solutions uit Horst investeert in nieuwe bedrijfslocatie

Manufacturing

Arco uit Horst ontwikkelt innovatieve machines en installaties voor het optimaliseren van productieprocessen in onder andere de agrarische sector, voedingsindustrie, logistiek, recycling- en bulkgoederenindustrie. Het bedrijf maakte de afgelopen jaren een enorme groei door en heeft besloten te investeren in een nieuwe locatie in Horst. Het bedrijf verwacht daar binnen enkele jaren werk te kunnen bieden aan 150 technisch geschoolde HBO’ers en MBO’ers.

Arco Solutions uit Horst investeert in nieuwe bedrijfslocatie
Arco uit Horst ontwikkelt machines en installaties voor het optimaliseren van productieprocessen in onder andere de agrarische sector, voedingsindustrie, logistiek, recycling- en bulkgoederenindustrie. (foto: Arco)

In haar nieuwe bedrijfslocatie in Horst beschikt Arco straks over 5000 m2 productieruimte en 1000 m2 kantoorruimte waarmee ze haar voorspelde groei kan opvangen. Tegelijk met de groei groeien ook moederbedrijf ACB Transportbanden en Onderdelen en het zusterbedrijf Nepas. Met name voor ACB Transportbanden en Onderdelen ontstaan op de huidige locatie mogelijkheden om te groeien. De groei van Arco in Horst is goed nieuws voor de regio.  Afgelopen zomer investeerde het bedrijf nog in de uitbreiding van haar huidige locatie in Horst.

Smart industry

Arco ontwikkelt installaties als transportbanden, systemen om dozen, pallets en kratten automatisch te verplaatsen en installaties om droge stoffen te verwerken, en ontwikkelt en levert daarnaast bijbehorende automatisering. Slimme software die data uit alle machines en installaties binnen één productieproces verzamelt, geanalyseert en gebruikt om alle technische onderdelen intelligent met elkaar te laten samenwerken. Aan deze combinatie van innovatieve machines, installaties en automatisering is een grote behoefte.

Reageer op dit artikel