nieuws

Mitsui Chemical bouwt fabriek lichtgewicht polypropeen auto-onderdelen op Chemelot

Manufacturing

Mitsui Chemicals Group wil zich in Chemelot vestigen om de productie van innovatief kunststof materiaal voor de Europese automobiel sector te versterken.
Het bedrijf komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar lichtgewicht polypropyleen auto-onderdelen in Europa.

Mitsui Chemical bouwt fabriek lichtgewicht polypropeen auto-onderdelen op Chemelot
Impressie van de te realiseren productielocatie van Mitsui Chemicals Group op het Chemelot Industrial Park.

Door de wereldwijde trend om de uitstoot van broeikasgassen te beperken, is er vanuit de automotive markt sprake van een sterk toenemende vraag naar lichtgewicht oplossingen op basis van polypropeen kunststof materialen. Op die manier wordt het gewicht van auto’s verlaagd en heeft dit een positief effect op het brandstofverbruik en dus ook op de vermindering van CO2 uitstoot.

Chemelot

Door het oprichten van een vestiging in Nederland die zich, met name, richt op productie, verkoop, technologische servicestructuur en R & D-functionaliteiten, is Mitsui Chemicals in staat haar Europese markt verder uit te breiden en klanten direct en op maat te bedienen. Het bedrijf heeft het voornemen zich op Chemelot te vestigen. “We zijn ervan overtuigd dat onze locatie op Chemelot buitengewoon gunstig zal zijn voor het leveren van wereldwijde service en materialen van de beste kwaliteit voor onze belangrijke wereldwijde en lokale klanten. We willen vooral de Provincie Limburg en Chemelot bedanken voor de uitstekende ondersteuning tijdens ons onderzoek.” zegt Mr. Niki, Directeur Global Planning Mitsui Chemicals Inc.

Werkgelegenheid

Naar verwachting zal de productie in 2020  van start gaan en levert de nieuwe productielocatie directe werkgelegenheid aan ongeveer 100 werknemers. De productie bestaat uit het compounderen van polypropeen (mengen van kunststoffen met vulstoffen bij hogere temperatuur).

Reageer op dit artikel