HomeTechnologieTelefoonVerbinding met CarPlay valt weg

Verbinding met CarPlay valt weg

Zoals velen weten, heeft Apple CarPlay als belangrijkste manier van communiceren beschouwd. Door deze verbinding af te schaffen, kan je je smartphone inzetten als een officiële iOS-aangepaste radio en dus bijvoorbeeld muziek streamen of kranten lezen. Dit artikel gaat in op de redenen waarom Apple CarPlay door gaat breken en hoe je hiervan af kunt komen.

De CarPlay verbinding valt weg

Als je iOS 11 op je iPhone of iPad installeert, krijg je een melding waarin staat dat het CarPlay systeem uitgeschift is. Hierdoor valt de verbinding met deze functie weg. Om de verbinding weer te maken, moet je in iOS 11 het volgende doen:

Ga naar Settings > General en vind het item ‘CarPlay‘. Klik hierop om het scherm te openen dat als reactie op de melding over het uitschakelen van CarPlay staat. Onthoud: Je moet nu eerst klikken op ‘Turn off CarPlay’ om de verbinding met Siri te verbreken en dan weer klikken op ‘Turn on CarPlay‘. Je wordt nu gevraagd of je wilt voorlopig nog geen bestandsdeling tussen Apple-applicaties willen ondernemen (als je dit doet, zal er bijvoorbeeld geen Spotify meer aanwezig zijn in Apps).

Geef CarPlay toegang

Je zou je verbinding met CarPlay kunnen laten vallen door misbruik van de applicatie. Tips om het probleem op te lossen:

  1. Gebruik een beveiligde verbinding: Als je je verbinding met CarPlay niet goed wilt laten vallen, dan moet je wel een beveiligde verbinding nemen. Je kunt dit doen door ervoor te zorgen dat jewerkt alleen met behulp van e-mail, gesloten apparaatbestanden of andere beveiligde toegangscontroles.
  2. Verken de functies van CarPlay: Als je de functies van CarPlay probeert te gebruiken die niet beschikbaar zijn in jouw navigatiesysteem, kan dit leiden tot problemen. Probeer altijd alle mogelijkheden van CarPlay af te stemmen op die in jouw navigatiesysteem beschikbaar zijn.
  3. Laad de applicatie opnieuw op: Soms kan er sprake zijn van problemen omdat de applicatie niet meer up-to-date is geacht.

Gebruik een officiële kabel

Je iPhone of iPad staat niet meer aangesloten op je car stereo. Om de verbinding weer op te bouwen, kun je zowel een officiële Bluetooth-kabel als een Apple CarPlay-hoesje gebruiken.

Video: CarPlay missing in iPhone settings fix

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten