nieuws

Aldel start aluminiumproductie opnieuw op

Manufacturing

Het Delfzijlse Aluminiumbedrijf Aldel heeft na zes jaar de aluminiumproductie opnieuw opgestart.

Aldel start aluminiumproductie opnieuw op

De herstart is onderdeel van het aanzienlijke investeringstraject – in zowel mensen en materieel – dat vorig jaar is begonnen met aankoop van Aldel door York Capital. De verwachting is dat de fabriek eind van 2019 op volledige productiecapaciteit zal draaien.
Als gevolg van de aanzienlijke investering is het aluminiumbedrijf nog steeds op zoek naar nieuwe werknemers. De nadruk ligt vooral op productie en technische functies, maar er zijn ook vacatures beschikbaar in commerciële en IT-afdelingen. Aldel heeft momenteel ongeveer 500 mensen op het terrein waarvan 270 vaste werknemers zijn. Eenmaal op volle productiecapaciteit wordt verwacht dat er meer dan 300 mensen in vaste dienst zullen werken.

Reageer op dit artikel