nieuws

Smurfit Kappa investeert in fabriek Roermond door groeiende vraag naar papieren verpakkingen

Manufacturing

Smurfit Kappa blijft de productiemogelijkheden van haar papierportfolio uitbreiden door te investeren in haar belangrijkste papierfabriek in Nederland: de papierfabriek in Roermond.

Smurfit Kappa investeert in fabriek Roermond door groeiende vraag naar papieren verpakkingen
Foto: Smurfit Kappa

De papierfabriek in Roermond heeft de afgelopen twee jaar een aantal upgrades uitgevoerd op de Paper Machine 1 (PM1), inclusief het opnieuw bouwen van de omroller, de perspartij, de droogpartij en de filmpers. De laatste verbetering, die eerder dit jaar werd voltooid, is de installatie van een moderne ‘shoe blade gap former’, een herbouw van het aanloopstroomsysteem en een uitbreiding van de machinekamer. Na voltooiing van de laatste fase kan de papiermachine tot 135 gram per vierkante meter gerecycled golfpapier en testliner produceren met een snelheid van 1200 meter per minuut.

Meer capaciteit

Over de investering in de fabriek zei, Laurent Sellier, COO Smurfit Kappa Paper Europe: “De investering in de papierfabriek in Roermond heeft de capaciteiten van de fabriek als toonaangevende leverancier van lichtgewicht gerecycleerde papierkwaliteiten aanzienlijk versterkt. Er is een groeiende vraag naar papieren verpakkingen als duurzaam alternatief voor plastic. Het wordt veel gebruikt in zowel de e-commerce als de detailhandel. Met ons Better Planet Packaging-initiatief willen we ons assortiment innovatieve, duurzame oplossingen met een positieve impact op het milieu uitbreiden.”

 

Reageer op dit artikel