HomeTechnologieLaptopAcer met Windows 7/8/10 resetten

Acer met Windows 7/8/10 resetten

Een Acer laptop resetten kan een grote hulp zijn als u uw apparaat terug naar de fabrieksinstellingen wilt zetten of als er softwareproblemen optreden die u niet kunt oplossen. In dit artikel zullen we vier verschillende methodes behandelen om een Acer laptop met Windows 7/8/10 of Linux te resetten. Lees verder om erachter te komen hoe je dat het beste aanpakt!

Wat te doen voordat u uw Acer laptop reset

 • Maak een back-up van alle persoonlijke bestanden en gegevens die u wilt bewaren voordat u uw laptop reset.
 • Als u veel programma’s hebt geïnstalleerd, kan het de moeite waard zijn om Windows helemaal opnieuw te installeren in plaats van uw laptop te resetten. Op die manier heb je een schone lei om mee te werken.
 • Zorg ervoor dat u controleert of er updates zijn voor uw Acer laptop voordat u deze reset. Dit omvat updates voor het BIOS, stuurprogramma’s en andere software.
 • Noteer eventuele wachtwoorden of andere inloggegevens die u nodig hebt na het resetten van uw laptop.

Hoe de fabrieksreset van Acer Laptop in Acer Care Center uit te voeren

De fabrieksreset vindt plaats in het Acer Care Center, een toepassing die is meegeleverd met alle nieuwere modellen van Acer laptops. Als u deze toepassing niet op uw computer hebt, kunt u de laatste versie downloaden vanuit de ondersteuningssectie op de Acer-website.

Hoe de fabrieksinstellingen van de Acer laptop te resetten met Alt + F10 bij het opstarten

Om de fabrieksinstellingen van uw Acer-laptop te resetten met Alt + F10 bij het opstarten, dient u de volgende stappen te volgen:

 1. Zorg ervoor dat u de AC-adapter aansluit en de batterij volledig is opgeladen.
 2. Sluit alle externe apparaten af die mogelijk zijn aangesloten op uw laptop, zoals een USB-stick of een externe harde schijf.
 3. Houd de toets Alt ingedrukt en druk vervolgens op de toets F10 terwijl u de powerknop indrukt om het apparaat in te schakelen. Het systeem zal nu booten naar de InsydeH20 Setup Utility-omgeving.
 4. Gebruik de pijltoetsen om naar het tabblad “Main” te gaan en druk vervolgens op Enter. Selecteer vervolgens “Restore Factory Default Settings” en druk nogmaals op Enter om door te gaan met het resetten van uw laptop naar zijn oorspronkelijke fabrieksinstellingen.

Wat te doen als u belangrijke gegevens verliest na het resetten van Acer Laptop

Als u belangrijke gegevens hebt verloren nadat u uw Acer laptop hebt gereset, kunt u deze stappen volgen om ze terug te krijgen.

 1. Ga naar de website van Acer en download de oudste back-up die u hebt gemaakt voordat u de reset uitvoerde. Als u geen back-ups hebt gemaakt, moet u mogelijk een externe harde schijf of USB-stick gebruiken om een back-up van alle bestanden op te slaan die op uw computer staan.
 2. Gebruik een dataherstelsoftwareprogramma om verloren bestanden te scannen en te herstellen vanaf uw harde schijf of USB-stick. We raden ten zeerste aan om Recuva te gebruiken, omdat dit programma gemakkelijk te gebruiken is en effectief is in het herstellen van verloren bestanden.
 3. Als er geen back-ups beschikbaar zijn en dataherstelsoftware niet helpt, kunt u contact opnemen met een deskundige voor hulp.

Video: LAPTOP RESETTEN NAAR FABRIEKSINSTELLINGEN

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten